Откриват кампания по превенция на асоциалното поведение "Ти избираш"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
07:20 / 27.10.2010
1256
Фондация "Фонд за превенция на престъпността - ИГА" и Център за социална рехабилитация и интеграция на деца от рискови групи откриват кампанията по превенция на асоциалното поведение "Ти избираш". Кампанията ще се открие днес от 10:30 часа в хотел "Севън Хилс" /ул. "Житен пазар" №6/.

Основната цел на кампанията е да се намали броя на извършваните противообществени и/или противоправни прояви от малолетни и непълнолетни на територията на Община Пловдив. Целевите групи са малолетни и непълнолетни живеещи и учащи в училищата, намиращи се на територията на р-н Източен и техните родители.

Ще се създаде междуинституционален екип от специалисти от институциите имащи отношение по проблемите на малолетните и непълнолетните с противообществени прояви. Междуинституционалният екип ще насочи усилията си в посока превенция на престъпността и ще работи за повишаване гражданската и правна култура на малолетните и непълнолетните и повишаване на информираността и компетентността на родителите, относно първите симптоми на асоциално поведение при децата.

В срещата по откриване на кампанията ще вземат участие професионалисти в сферата на детското благосъстояние - представители от Държавната агенция за закрила на детето, Отдел "Закрила на детето", Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните, Министерство на вътрешните работи , Регионален инспекторат по образованието - Пловдив, Дирекция "Социално подпомагане", Домове за деца лишени от родителски грижи, училища, НПО, Областна служба "Изпълнение на наказанията" - Пловдив, Общинска администрация и др.

Статистиките от последните няколко години показват, че броят на малолетните и непълнолетните извършващи противообществени прояви и правонарушения се увеличава. За периода от април 2009 г. до септември 2010г. през Центъра за социална рехабилитация и интеграция на деца от рискови групи са преминали 232 клиенти - деца с противообществени прояви. Това са деца на възраст - от 7 до 18 години от семейства, които са в тежко социално положение, непълни семейства, криминално проявени родители и др. Малолетните и непълнолетните са извършители на следните прояви: джебчийство, грабежи, кражби, проституция, сексуални злоупотреби, лъжесвидетелстване, просия и скитничество, бягства от дома и училище, хулигански прояви, убийства.


Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Пловдив:
Прокуратурата: Няма установено наличие на алкохол в кръвта на Кри...
Затворът в Пловдив стана като хотел - бани, кухни, трапезарии
Интересни рокади в пловдивската прокуратура
Кадри от камера: Вижте хвърчащите отломки от джипа 3 секунди след...
Масирани проверки на един от изходите на Пловдив
Поискаха оставката на шефа на КАТ Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).