Откриха незаконна кариера край Пловдив!

Автор: Васил Динев
Коментари (0)
14:26 / 13.09.2019
8792
РИОСВ – Пловдив провери кариери край с. Шишманци, общ. Раковски, след като се самосезира от коментари на граждани в социалните мрежи за запрашаване на населеното място, идващо от тях. При проверката, целяща осъществяване на контрол по реда на Закона за чистотата на атмосферния въздух на 5 септември, екоекспертите се натъкват на незаконна кариера край селото.

На място те установяват, че една от действащите кариери в района на селото е незаконна – няма официално предоставена концесия от министерството на енергетиката (МЕ), легализираща дейността й. Констатирано е, че в имота има трошачно-сортировъчна инсталация, която работи и в момента на проверката. Извършва се добив, преработка и изнасяне на скална маса от незаконния обект.

РИОСВ – Пловдив незабавно е алармирала за случая министерството на енергетиката (което се явява компетентен орган по Закона за подземните богатства), както и кмета на община Раковски. Реакцията на МЕ е незабавна. Оттам са предприели проверка на място и са постановили незабавно преустановяване на дейността. Предстоят следствени действия по случая.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Дърво е премазало кола след силната буря в Пловдивско
"Мерцедес" се заби в дърво в "Смирненски"
Млад мъж от "Столипиново" учи за зъболекар, иска да си отвори каб...
Пловдив изпревари Варна по население
"Смирненски" е непроходим! Шофьори: Изведнъж всичко спря, този пр...
Прокуратурата се самосезира заради мутренските изпълнения на буле...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).