Откриха колата на Енев край Храбрино! От него - ни вест, ни кост!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (23)
15:23 / 25.06.2012
12485
33-годишният Георги Енев, основен заподозрян за крупния обир на инкасов автомобил в Пловдив, е действал сам. Доказателствата за това са категорични. Откраднати са един милион и 600 хиляди лева, а не 1,5 милиона, както по-рано се тиражираше. Това съобщи говорителят на Пловдивската Окръжна прокуратура Галин Гаврилов.

Основната версия, по която работят разследващите, са неразплатени дългове от младия мъж - допълват от прокуратурата с уточнението, че се работи по всички възможни версии. Най-вероятно обявеният за общодържавно издирване Георги Енев не е преминал границата, а се укрива в страната - заяви прокурор Галин Гаврилов.

Той допълни, че откраднатите пари са в различни валути и са на няколко банки. 

"Работим по дело за извършена кражба" - така държавният обвинител отговори на въпроса възможно ли е в инкасовия автомобил изобщо да не имало пари и обирът всъщност да е инсцениран. 

"Последно личният автомобил на Георги Енев, с който той се е отдалечил от местопрестъплението, е намерен в района на пловдивското село Храбрино, оттам нататък дирите му се губят" - коментира прокурор Галин Гаврилов.

Припомняме, че сигналът за изоставен инкасов автомобил на ул. "Петрова нива" в район "Южен" е получен на 22 юни в 1-во РУП в Пловдив. Заподозрян за обира е 33-годишният Георги Енев.

В петък следобед той и още един служител на фирмата превозвали голяма сума пари. По пътя обаче Енев помолил колегата му да слезе и да купи сандвичи. Щом останал сам в колата, потеглил в неизвестна посока. Инкасовият автомобил е собственост на частната охранителна фирма "G4S" ("Глобъл Фор Секюрити"). Тя е същата фирма, чийто автомобил беше обран на 12 април край Ловеч. Тогава неизвестни устроиха засада на автомобила и по неофициални сведения са отмъкнали около 2 млн. лв. Похитителите са били маскирани с полицейски униформи и въоръжени с автомати.

Работата по случая с втория обир в Пловдив продължава. Материалите са докладвани в Окръжна прокуратура - Пловдив. От полицията призовават гражданите, кoито имат информация за мъжа, да се обадят на телефон 112 или в най-близкото управление на МВР.

Източник: радио "Пловдив"


Виж коментарите (23)

Още по темата (94):
19.12.2022 Жив ли е охранителят, задигнал от инкасо автомобил в Пловдив 1.5 млн. лева?
18.05.2022 Версия: Жоро Милионера вече си харчи парите, никой не ги търси
03.04.2022 Почти никой не е виждал Жоро Милионера след излизането му от затвора. Леля му: Нямаме връзка с него, не искам неприятности
02.04.2022 Прокурор посочи единствения законен начин да вземат парите от Жоро Милионера! А ако вече е в чужбина?
01.04.2022 Жоро Милионера излезе от затвора!
07.01.2022 Лудост! Вижте какво е направил, минути преди да се предаде, охранителят, задигнал повече от милион от инкасо кола в Пловдив
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдивчани гневни на новите порти на Източната порта: Като в зат...
В Пловдив жена получи бяла роза - някои разчетоха това като злове...
Пловдивчанка за Централна поща: Огромното й постмодерно туловище ...
Община Пловдив дава близо 2 млн. лв. за контрольори за лечебните ...
Музеят на авиацията с вход свободен днес
Единственият булевард в Пловдив, по който не минават автобуси?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).