Откриха две нови детски площадки в ОДЗ "Славей"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:21 / 10.10.2016
4644
С приказно тържество кметът на "Северен" Ральо Ралев и директорът на ОДЗ "Славей" Любка Биволарска откриха днес 2 чисто нови детски площадки в двора на детското заведение.

Площадки за игра са изградени и сертифицирани, благодарение на съфинансиране от община Пловдив в размер на 70%, а детската градина участва с 30% от стойността на ремонтните дейности.

Със сумата от 9 600 лв. се извърши демонтаж на старите и амортизирани съоръжения, заравняване и обработване на терена, изграждане на бетонни площадки и поставяне на ударопоглъщаща настилка, монтиране на 5 нови съоръжения за игра, подходящи за деца от 3 до 6 годишна възраст.

Със средства от бюджета на детското заведение, както и с дарения от родителите се положи ударопоглъщаща настилка и пред входа на градината.

Всички присъстващи се насладиха на чудните изпълнения на децата, които представиха един приказен свят и с песни и танци се въплътиха в познатите ни герои от приказките - Червената шапчица, Кумчо Вълчо, седемте джуджета, трите прасенца и т.н.

Събитието съвпадна с откриване на Националната седмица на четенето - инициатива на Министерството на образованието и науката за насърчаване и повишаване на грамотността. 

Директорът на детската градина подчерта, че това е само началото от инициативи в Седмицата на четенето. Предстоят размяна на книжки, театрални постановки и много други добри практики и инициативи за повишаване и насърчаване на грамотността.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
In Memoriam: Иванка Ройдова-Американката вече не е между живите
Майка от Пловдив: Кристиан едва не уби мен и детето ми
Александър Симов и Иван Петков стартираха кампанията на социалист...
Пловдивски общинари викат за Ботев довечера
Последна информация за пожарникаря, върху когото падна огромно дъ...
Без учебни занятия в пловдивско висше училище на 20 май


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).