Откриха барелеф на Стефан Данаилов в Пловдив

Автор: Силвия Станева
Коментари (2)
16:27 / 12.09.2020
4713
Камерната зала на Драматичен театър – Пловдив вече официално носи името на Стефан Данаилов. На старта на театралния фестивал "Сцена на кръстопът" снощи бе открит и барелеф на великия актор, изработен от скулптура Димитър Рашков.

Сред официалните гости на церемонията бе народният представител от ГЕРБ и член на Комисията по култура и медии в НС Евгени Будинов.  Той е един от инициаторите да бъде почетен Стефан Данаилов.

"Депутат, политик, това е част от моята биография. Но нещото, с което се гордея най-много – че съм студент на Стефан Данаилов. Той е най-големият, най-добрият български актьор. Имам много спомени на "Сцена на кръстопът", защото професорът ни доведе на фестивала още първата година. В Пловдив той срещаше завършващите си студенти с тези, които е приел в новия си клас. Обичаше Пловдив и театъра и се радвам, че тази зала ще носи името му", каза Будинов и изпрати въздушни аплодисменти към своя учител с думите "Мастер, обичам те!".

Евгени Будинов изчете стихотворение от народния представител от ГЕРБ Спас Гърневски, посветено на фестивала и Стефан Данаилов.

Заместник–кметът по култура Пламен Панов приветства гостите и подчерта, че Стефан Данаилов и Пловдив са едно цяло.

Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Пловдив:
Проверяват изба "Дядо Пламен" за фалшив алкохол
Свържете се с най-добрите професионалисти в Пловдив - Представяме...
Починала е пловдивчанката, чиято история разчувства мнозина
Млада двойка не хареса живота в Пловдив, осъществиха мечтата си з...
5 места в Пловдив без вода
1/4 от "Рогошко шосе" е почти готова, за повече няма пари


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).