Откриха Есенния панаир

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (12)
13:16 / 28.09.2015
7397
Министърът на икономиката Божидар Лукарски откри 71-ото издание на Международния технически панаир в Пловдив, предаде репортер на Plovdiv24.bg. На церемонията присъстваха Георги Гергов, Илко Николов, както и бившият областен управител и настоящ кандидат-кмет от ДПС Венцислав Каймаканов.

Събитието се състоя от 11.30 часа. Участниците са от 35 държави, а организаторите очакват 50 000 посетители.

Според министър Лукарски акцент в тазгодишното издание на форума са иновациите и новите технологии.

Сред новостите на изложението се откроява соларна станция за зареждане на мобилни телефони, таблети и лаптопи, която се показва за първи път в България. С помощта на уличните зарядни станции, които могат да се монтират навсякъде, се осигурява безплатна енергия за мобилни устройства по всяко време на денонощието. 

Това е експонат - част от иновациите в специализираната изложба за енергетика и екология "Енеко". В нея ще участва и Енергийна агенция-Пловдив, която подготвя съпътстващи събития, посветени на енергийната ефективност.

Освен "Енеко", в рамките на Международния технически панаир са включени още девет специализирани изложби: "Автосвят", "Акватех" (за технологии и управление на водите), "Аутотех" (за транспорт и автосервизно оборудване), "Елтех" (за електроника и електротехника), "Инфотех" (за информационни технологии), "Интермин експо" (за минна промишленост), "Машиностроене", "Стройтех" (за строителни материали, машини и технологии) и "Химия".


Виж коментарите (12)
Още новини от Новини от Пловдив:
Огромно нещо строят в Пловдив, вътре ще има всичко
Ако днес сте решили да ходите за чорапи в Турция, не ходете!
Започва последният етап на най-новата улица в Пловдив
Бойко Борисов и Цвета Караянчева оглавиха листите на ГЕРБ-СДС за ...
Порой се изля над Пловдив
Предупредиха жителите на район в Пловдив заради този мъж


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).