Отдават на части под наем комплекс "Нептун"

Автор: Мария Морунова
Коментари (3)
12:46 / 16.02.2015
5240
Комплекс "Нептун" ще бъде разделен на части - басейн, игрище, кафене, и по отделно всяка част ще бъде отдавана под наем. Това заяви кметът Иван Тотев, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Припомняме, че концесията на комплекса изтече в началото на януари, а местното ръководство заяви, че не желае да я продължава. В петък пък оторизираният от фирмата-концесионер "Дейли" и президент на ФК "Векта" Петър Никленов заяви, че прекратяването на концесията се обжалва в съда.

"Имаше концесия, плащана е редовно концесионна такса, направени са инвестиции и т. н. Имотът така или иначе е общински и община Пловдив има намерение да стопанисва комплекса по различен начин. Тази концесия преди е била изгодна за община Пловдив, а сега не е - икономическата обстановка се е изменила", коментира градоначалникът.

Той очерта и вариантите пред местното ръководство след края на концесията. Според първия вариант Общината може стопанисва имота.

"Община Пловдив няма намерение да управлява басейн "Нептун" и да назначава спасители", с усмивка отбеляза Тотев.

Вторият вариант е да се сключи нова концесия и третият - имотът да бъде разделен на части и всяка част да се отдава под наем. По думите на кмета третият вариант е най-добрият за Общината и ще донесе повече доходи. 

До момента годишната концесионна такса е била 18 хил. лв. за 40 дка. А чрез отдаването под наем на различни част местната власт очаква поне четворно увеличение на дохода на Общината.

"Клауза в концесията за комплекс "Нептун", според която при изпълнение на договора той ще бъде удължен с още 10 години, не важи за концесии преди 2012 г.", допълни и зам.-кметът Димитър Кацарски.

Кметът разясни и стъпките пред администрацията след края на концесията - приемане на обекта, което доброволно е отказано и това ще доведе до принудителното му приемане от общината, а след това с решения на ОбС отделните части ще се отдават под наем.


Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (3)

Още по темата (8):
07.02.2023 Кметът ненадейно спря търга за "Векта"
10.01.2023 Отдават под наем бившия стадион "Векта"
14.12.2016 Съдът върна иззетия стадион "Векта" в Пловдив на Петър Никленов
21.03.2016 Дават на концесия басейн "Нептун" и футболните игрища край него
18.03.2016 Полиция блокира достъпа до спортния комплекс край "Нептун"
01.06.2015 Общината и концесионерът на "Нептун" се разбраха
Още новини от Новини от Пловдив:
МВР Пловдив: Две пътни произшествия със загинали!
Богослов: Митрополит Николай може да кандиса за патриарх, защото ...
Поредно странно паркиране в пловдивски мол
Продължава мащабният ремонт на Централна гара Пловдив
Пловдив обича Лили Иванова
20-годишният Юджел oт "Столипиново" за живота в Германия: Всичко ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).