От началото на протестите битовата престъпност със сериозен ръст

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (6)
15:46 / 18.03.2013
4255
От началото на протестите битовата престъпност бележи сериозен ръст в цялата страна. Това сочат анализите на национално ниво, каза старши комисар Тодор Чонов, директор на пловдивската полиция. 

По думите му много групи младежи живеят с чувство на безнаказаност и започнаха да вършат престъпления, които бяхме позабравили - кражби на гуми, чистачки, автокасетофони. 

"Преди две седмици хванахме две лица, които в рамките на два часа в район "Северен" бяха разбили девет автомобила", посочи Чонов. Единият от тях е непълнолетен. Срещу тях са предприети необходимите мерки.

Полицията в Пловдив е съдействала изцяло на протестиращите за осигуряване на обществения ред и затваряне на булеварди и улици за недопускане на инциденти, каза още Тодор Чонов

"В град Пловдив протестите преминаха мирно и цивилизовано, при пълно взаимодействие между полиция и протестиращи. Но за съжаление по време на протестите група лица се опитаха да извършват и престъпления", каза Чонов. 

Станаха известни посегателствата по имуществата на ЕВН, бяха рязани гуми на автомобили, бяха опожарени автомобили, имаше опити за палежи на сградите им. Вече са задържани трима за такива посегателства. 

Според директора на пловдивската полиция Тодор Чонов исканията на хората са справедливи, но това е въпрос, който трябва да бъде решен на политическо ниво. Той призова протестиращите да спазват нормите и обществения ред и да пазят имуществото на хората. В тази връзка законът е ясен - всеки носи индивидуално наказателна отговорност. Масови нарушения на обществения ред не бива да се допускат. 


Източник: радио "Фокус"

Виж коментарите (6)
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдивски учен с рекорден брой награди "Питагор"
Пригответе си поне 60 лева, ако искате да ги гледате на живо в Пл...
Почина Христо Баев
Синът на загинала заместник-директорка очаква справедливост
Процесуални пречки спънаха делото за убийството в Скутаре
Отложиха затварянето на кръстовище в южната част на Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).