От Общината обясниха за автобусите и осветлението по "Коматевско шосе" и "Остромила"

Автор: Мариана Панчева
Коментари (15)
13:25 / 19.11.2017
12301
За пореден път пловдивчани се обърнаха с молба за помощ към редакцията на Plovdiv24.bg. Два са важните въпроси и те  касаят "Коматевско шосе" и ул. "Остромила". Ето проблема, както и отговорите, получени от отговорните институции.

"По бул. "Коматевско шосе" има поставено улично осветление, но то работи само до "Филкаб", дали и кога би могло да функционира и в продължението на булеварда?

Не всички живущи имат автомобили, а пък за учениците, които се прибират след втора смяна от училище, затрудненията са и за родителите, които отиват до бул. "Александър Стамболийски", за да ги прибират. Същата е ситуацията на ул. "Остромила" - има улично осветление, даже по нея вече има и тротоари, пътни знаци и маркировка, а улично осветление - не. Вече се стъмва твърде рано и прибирането става все по-трудно. Налага се да се върви с фенерчета по улиците, предвид, че има достатъчно препятствия предвид ремонта и на бул. "Коматевско шосе" и на ул. "Остромила". 

Вторият въпрос е относно градския транспорт по посочените улица и булевард и пак причината е, че не всички ползват автомобили. Кога и какъв градски транспорт ще минава през бул. "Коматевско шосе" и ул. "Остромила". Идва зима, това ще бъдат улици, които надали ще се почистват от снега, ако не минава градски транспорт и тогава преминаването през тях ще бъде почти невъзможно."

Репортер на Plovdiv24.bg разговаря със зам.-кмета по транспорт Златин Велев

По проблема с осветлението Велев разказа, че изграждането му е завършило и по "Коматевско шосе" и на "Остромила". В момента се изчаква единствено EVN. Дружеството трябва да открие нова партида, за да свърже новоизградените обекти, тъй като осветлението по цялата "Остромил" и по "Коматевско шосе" след "Филкаб" е изцяло новоизградено. 

Що се отнася до градския транспорт, то Велев коментира, че за пускането му може да се говори едва след като тротоарите и спирките на "Коматевско шосе" бъдат оформени и завършени. 

Ул. "Остромила" пък е обвързана в "Коматевско шосе" и затова пускането на автобус по нея също зависи от довършителните работи по булеварда. 

Виж коментарите (15)

Още по темата (133):
21.10.2022 Затварят част от "Коматевско шосе" 
24.04.2021 Пловдивчанин поиска по любопитен начин мобилни светофари
30.08.2019 Работещ светофар изненада пловдивчани!
15.03.2019 Ограничават движението в част от "Коматевско шосе" заради ревизия на водопроводен възел
12.10.2018 Разкопаха новия асфалт на "Коматевско шосе"
03.09.2018 Догодина пак подхващат "Коматевско шосе"
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).