От 15 септември ще има нови тоалетни в пловдивските училища

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (7)
17:06 / 30.08.2011
3060
Преди първия учебен ден масови ремонти текат в пловдивските училища. Предимно се ремонтират санитарните възли. Подменят се старите клекала с нови тоалетни чинии, каквото е предписанието на РИОКОЗ. Повечето от училищата в Пловдив ще успеят да свършат с ремонтите преди 15 септември, показа проверка.

Още миналата година началникът на РИОКОЗ - Пловдив, алармира, че тоалетните в училищата в града са като от инсталация на скандалния чешки художник Давид Черни. Във всички имало клекала, а не тоалетни чинии, каквато е европейската практика. Тогава от санитарната инспекция поставиха ултиматум на директорите да премахнат известните у нас турски тоалетни.

Въпреки това не във всички 109 училища в града ще има нови тоалетни от тази есен. Инспектори от РИОКОЗ са на масови проверки за това изпълняват ли се предписанията в училищата. Директори обаче казват, че родителите недоволстват от смяната на тоалетните чинии. Затова и в някои учебни заведения са решили въпреки предписанията на РИОКОЗ да запазят старите санитарни възли. Започнатите ремонти няма да са пречка и учебната година ще започне на 15 септември във всички училища в Пловдив.


Виж коментарите (7)
Още новини от Новини от Пловдив:
Сведохме глави пред паметта на Ботев и загиналите за Свободата
Пловдив почете Ботев и загиналите за свободата на България
От Пловдив: Болезнен разказ на една почернена майка на моторист
Шофьор паркира в парк в Пловдив. Сигналът изпокара хората в мрежа...
ЧСИ пусна за продан цяла сграда с апартаменти в Пловдив, собствен...
Tройно скача цената на таксиметровите услуги в Пловдив, увеличава...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).