От 1 юни отново се приемат проекти по Компонент 3 "Гражданска активност"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
17:03 / 29.05.2020
1327
Считано от 1 юни, Община Пловдив, Отдел "Култура, археология и културно наследство“, възстановява приемането на документи по компонент 3 "Гражданска активност". Припомняме, че Компонент 3 "Гражданска активност“ подкрепя реализирането на различни дейности в сферата на културата: инициативи на творчески формации и артисти, включително любителски и непрофесионални в различните жанрове на изкуството, реализирането на културни инициативи в районите на града, събития, свързани с обучение на деца по изкуства, привличането на хора в неравностойно положение и малцинствени групи към културния живот на града, поддържане на създадените традиции и народното творчество, както и създаване на нови форми и жанрове за привличане на различни публики и др. еквивалентни прояви, които се реализират на територията на Община Пловдив с активното участие на местната общественост и са предназначени за местното население. 

От обявяването на извънредното положение в България в началото на март до днес - 29 май, Компонент 3 "Гражданска активност“ беше отворен само за събития, които могат да се реализират и проведат онлайн под наименованието "Онлайн сцена Пловдив“.  От 1 юни това изискване отпада и вече проектите се приемат по условията и реда за кандидатстване и обичайните критерии за оценка, така както са описани в Наредбата за финансиране на инициативи в сферата на културата, част от календара на културните събития на Община Пловдив. 

Документите за кандидатстване могат да бъдат изтеглени от сайта на Община Пловдив, в раздел "Култура“, https://www.plovdiv.bg/, Компонент 3 "Гражданска активност“. Проектите се разглеждат ежемесечно. 

Документи за финансиране се приемат в деловодството на Община Пловдив, пл.“Стефан Стамболов“ 1 с кореспондент Отдел "Култура, археология и културно наследство“ или на адрес: culture@plovdiv.bg , подписани с електронен подпис на кандидатстващото за финансиране юридическо или физическо лице.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
Пловдивчанка напъха 20 000 лева в найлонова торба и ги пусна през...
Патрулка не спря на "Стоп", пострадаха полицайка и шофьорка
Отбелязаха 50 години от създаването на отделението по диализно ле...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).