Освежават пешеходните пътеки в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
14:20 / 12.03.2020
1624
Край училища и детски градини започна освежаване на пешеходните пътеки. Маркировката на "зебрите“ вече е обновена на кръстовището на ул. "Димитър Страшимиров“ с ул. "Генерал Колев“ в район "Западен“.

Работата днес продължава между улиците "Стефан Стамболов“ и "Георги Кондолов“ в "Южен“, както и пред детска градина "Захарно петле“ на ул. "Петър Шилев“ в район "Северен“.

"Безопасността на пешеходците, особено на най-малките, е приоритет за общината. Неслучайно започваме с пешеходните пътеки край учебните и детски заведения. Комисии в районите кметства, съвместно с полицейските управления, идентифицираха всички невралгични места, предприемаме своевременни мерки. Наред с полагането на хоризонталната маркировка, където е възможно, ще осветим пътеките и ще се поставим соларни знаци.“, коментира заместник-кметът по транспорт Тодор Чонов при инспекцията на обновените пешеходни пътеки до детска градина "Рая“ и пенсионерския клуб "Отдих“ в квартал "Христо Смирненски“.

"Поетапно освежаваме "зебрите“ и пътеките тип "проход“ в целия град. Стриктно спазваме действащите наредби за пътната маркировка, съгласно които пешеходните пътеки задължително се изпълняват с бяла акрилатна боя със стъклени перли“, увери директорът на ОП "Организация и контрол на транспорта“ инж. Пламен Вълков.

Новата маркировка се полага от специализираното звено в ОП "Чистота“. Екипът работи по списък, в който има скица как точно да се направи всяка конкретна пешеходна пътека.

В най-близко време ще се работи на 24 места. Сред първите от тях в списъка са кръстовищата на бул. "Васил Априлов“ с ул. "Паганини“ и ул. "Пенчо Славейков“, бул. "Копривщица“ – преди ул. "Чернишевски“ и "Севастопол“, на ул. "Милеви скали“, кръстовищата на бул. "Санкт Петербург“ с ул. "Недко Каблешков“, на ул. "Христо Г. Данов“ с "Цанко Церковски“ и др. От "Чистота“ ще положат новата маркировка и на ул. "Белица“, "Орфей“ и "Юндола“, след като там приключи стартиралият вчера ремонт.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Справедливост застигна шофьор на автобус в Пловдив
Собственици на масиви: Изкупуват ни черешите по 8 лв., в Пловдив ...
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
6 дни улица в Стария град е затрупана от самосрутила се къща


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).