Осъдиха създателите на уебсайт за фашистка пропаганда

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
20:00 / 11.02.2008
2384
Пловдивският окръжен съд осъди на пробация, глоба в размер 300 лева и обществено порицание Светлозар Янков, 22 г. и Илиан Маджаров, 19 г. Те бяха признати за виновни по обвинения за това, че в периода от м. септември 2005 г. до  12.12.2006 г. в гр. Карлово при условията на продължавано престъпление в съучастие са проповядвали фашистка и друга антидемократична идеология / националсоциализъм и антисемитизъм/ чрез създаване и поддържане на интернет - сайт и са опетнили герба и знамето на Република България чрез представянето им като фон на националсоциалистически символи - свастика и орел в изображения, публикувани в интернет сайта. Двамата подсъдими са проповядвали и към национална вражда и омраза и към расова дискриминация сред посетителите на интернет - сайта.

- За така извършеното от подсъдимия Светлозар Янков престъпление им беше наложено наказание глоба в размер на 300 лева, обществено порицание, което да се изпълни чрез прочитане на присъдата в учебното заведение - ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий" гр. Велико Търново и пробация с пробационни мерки: „Задължителна регистрация по настоящ адрес" и „задължителни периодични срещи с пробационен служител" и двете за срок от една година.

- За така извършеното от подсъдимия Илиан Маджаровпрестъпление им беше наложено наказание глоба в размер на 300 лева, обществено порицание, което да се изпълни чрез прочитане на присъдата в учебното заведение СУ "Св. Климент Охридски" гр. София и ПРОБАЦИЯ с пробационни мерки: „Задължителна регистрация по настоящ адрес" и „задължителни периодични срещи с пробационен служител" и двете за срок от шест месеца.

Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15 дневен срок пред Апелативния съд.

Виж коментарите (0)

Още по темата (3):
25.03.2009 Пробация и глоба за карловчаните фашисти
04.11.2008 Младежите, проповядвали нацизъм и опорочили българските символи, обжалват присъди
22.01.2007 Комсомолец на “Атака” въртял нацисткия сайт
Още новини от Новини от Пловдив:
Препродажбата на билети продължава
30 индийци ще карат градски автобуси в Пловдив, дават им жилища и...
Няколко въпроса след фаталната катастрофа на булевард "Руски"
В западната част на Пловдив: Вдигат му чистачките, но не му пука
Историческо богослужение на митрополит Николай в Дубай
Как оцеля последното лятно кино в Пловдив?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).