Осъдиха двамата, нахлули в спалнята на семейство и пребили спящите съпрузи

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
15:36 / 14.12.2016
2546
Пловдивският окръжен съд осъди подсъдимите Новко А. на 5 години и 4 месеца лишаване от свобода, а Данчо В. на 9 години и 4 месеца лишаване от свобода. Така наложените наказания следва да бъдат изтърпени при първоначален строг режим. В затвор или затворническо общежитие от "закрит" тип. 

Двамата бяха признати за виновни в това, че на 8/9.07.2012 г. в с. Градина, обл. Пловдив, в съучастие като извършители са отнели чужди движими вещи на обща стойност 7964,37 лева от владението на П. К. и Ж. К. с намерение противозаконно да ги присвоят, като са употребили за това сила, като грабежът е придружен със средна телесна повреда на П. К., изразяваща се в разстройство на здравето, временна опасност за живота и счупване на челюст, както и средна телесна повреда на Ж. К., изразяваща се в счупване на челюст - престъпление по чл. 199, ал.1, вр. чл. 198, ал.1 вр. чл. 20, ал. 2 от НК.

През лятото на 2012 г. в София двамата обвиняеми се срещнали със свидетел от същия град, когото попитали дали познава хора с пари, на които да извършат грабеж. Свидетелят им обяснил, че П. К. се занимава със злата и търговия с цигари и предполага, че в дома му има ценни предмети и пари. На 8.07.2012 г. Новко А. и Данчо В., придружавани от свидетеля, отпътували от София за с. Градина. 

В късните часове на 8/9.07.2012 г. влезли в двора на къщата на пострадалите, проникнали вътре и нанесли поредица от удари с юмрук по лицата на всеки от спящите свидетели. Посочените действия били осъществени с цел да извършат отнемане на вещи от жилището на потърпевшите. В резултат нанесените удари двамата свидетели изпаднали в безсъзнание, при което Новко А. и Данчо В. необезпокоявани напуснали местопрестъпление, като си поделили отнетите предмети.

Подсъдимите признаха изцяло фактите, изложени в обвинителния акт и делото се разгледа по реда на "Съкратено съдебно следствие".

Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок от днес пред Апелативен съд Пловдив.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Богата културна програма, кебапчета и бира в парк "Лаута"
МВР министърът: Какво има да се коментира? Не виждате ли останкит...
Пловдив е един от най-големите доставчици на хранителни стоки
Британски студент, убил моторист, прояви претенции в Пловдив
Вижте как осъмна лобното място на Кристиан и Теодора на бул. "Рус...
Любимци на публиката идват в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).