Още една пловдивска болница скочи срещу насилието над лекари

Автор: Васил Динев
Коментари (1)
08:59 / 07.09.2017
3854
Във връзка със зачестилите посегателства над медицински работници от най-голямата ни болница УМБАЛ "Свети Георги" в Пловдив вчера излязоха с протестна нота. Днес публикуваме позицията на медиците от УМБАЛ "Пловдив":

Служителите и ръководството на УМБАЛ "Пловдив", заявяваме своята подкрепа към протестната нота на колегите от УМБАЛ "Св. Георги" Пловдив срещу ескалиращото насилие над медици.

Осъждаме проявите на агресия, особено срещу хора, посветили живота си на помощ на болни и страдащи и които заради това непрекъснато се лишават от време за себе си, за семействата си и за своите деца.
За жалост в последно време насилието се превърна в ежедневие за нашата професия. Почти няма ден, в който колега да не е бил жертва на брутално отношение от страна на пациенти или техни близки.

Въпреки обидите и агресията, ние продължаваме да спасяваме човешки животи, изпълнявайки Хипократовата клетва. Ясно е, че след всеки грозен акт още и още млади лекари напускат страната ни. Водещата причина не е финансова, а липсата на отношение и уважение към труда им.

Време е обществото да е ангажирано в борбата срещу агресията и насилието над представителите на най-хуманната професия, която във всички страни на ЕС се ползва с необходимото уважение и респект. Нека не допускаме повече чувството за безнаказаност на насилниците да взема връх в нашия живот.

Присъединяваме се към предложението за иницииране на национален дебат, чрез който да се променят нагласите на обществото. Животът и здравето на българските медици трябва да бъдат защитени по най-категоричен начин при изпълнението на служебните им задължения!

Д-р Иво Мильотев,
изпълнителен директор на УМБАЛ "Пловдив"


Виж коментарите (1)

Още по темата (12):
25.07.2023 Частен охранител бит и унизен от брат и сестра пред болница в Пловдив
04.11.2020 Криминален тип преби служител на спешното в Окръжна болница
28.02.2020 Животното заби юмрук в лицето на лекарка в Пловдив, пострада и полицай!
22.11.2019 Младеж към лекар от Втора градска: Ще ти откъсна главата, жив от тука няма да излезеш!
06.06.2019 Интегрирахме ги! Жена би с юмруци лекарка и акушерка в "Столипиново"!
22.03.2019 Агресия в пловдивска болница, има арестуван!
Още новини от Новини от Пловдив:
Трети ден част от Гребната база в Пловдив е недостъпна заради авт...
Емблематична фигура за Пловдив стана почетен гражданин на града
Хиляди рози разцъфтяха по булевардите в Пловдив, кошници и саксии...
Студентка разработи симулация за предотвратяване на наводнения в ...
Облачно ще е времето днес в Пловдив
Променят маршрутите на три автобуса в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).