Още един удар за арестувания общински съветник от Стамболийски

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
17:31 / 15.03.2019
3656
Пловдивският апелативен съд потвърди "задържането под стража“ постановено от Окръжен съд – Пловдив спрямо Атанас Мавродиев, който е подсъдим по дело с обвинение по чл. 248а ал. 3 вр. ал. 2 от НК за представяне на неверни сведения,  за да получи средства  от  европейски фондове.

Мавродиев четирикратно не се е явил пред Окръжния съд, без да удостовери причините за това, с което е демонстрирал недопустимо процесуално поведение в производство, в което явяването му пред съда е задължително, се казва в мотивите на Апелативния съд.

Апелативните магистрати считат, че първоинстанционният съд обосновано е приел, че е налице недобросъвестно поведение и при по-лека мярка за неотклонение, съществува риск за нормалния ход на производството по делото, което се намира в активна фаза.

Визираното от А.М. обстоятелство, че все пак е внесъл определената му парична гаранция от 500 лева, макар и далеч след определения от Окръжния съд срок, също говори за неизпълнение от негова страна на задълженията му.

Очевидно е, че по-лека мярка от "задържане под стража“ не е в състояние да осигури присъствието му в съдебната зала. Понастоящем именно задържането под стража, се казва в мотивите на Апелативния съд,  е в състояние да обезпечи целите на мерките за неотклонение. Определението не подлежи на обжалване и протест.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
ОД МВР Пловдив предприема засилени мерки за сигурност
Пловдив показва на какво е способен
Почина големият хуморист Здравко Попов
Кметът на Кричим след тежката катастрофа: В дните преди Възкресен...
Капитана пак отърва кожата
В Брестовица направиха първа копка на нов довеждащ водопровод


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).