Още 1 млн.лв губи на първа инстанция общината - отново заради бивши управници на Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
13:20 / 09.05.2012
3557
За поредното дело, което Община Пловдив губи на първа инстанция заради стара власт, научи Plovdiv24.bg. Както вече писахме днес сутринта, концесионерът на пешеходния подлез на площад "Съединение" е осъдил Община Пловдив за близо 700 000 лв. Освен това, Общината ще трябва да заплати и 2.2 млн.лв. на "Инжстрой" - "Драгиев и ко", извършила реконструкцията на участъка на бул. "Руски" между "Шести септември" и моста на Герджика. Причината там отново бе решение по времето на Славчо Атанасов.
 
Сега става въпрос за близо 1 млн.лв., които градската институция губи в съдебен спор с фирма "Ара" - този път заради договор, сключен през мандата на Иван Чомаков

По време на кметуването му (б.а.на Чомаков) общината обявява търг за земя с площ от 18 дка в район "Тракия". Явяват се 7 участници, но победител е "Ара", която купува земята за 2 300 000 лв. Фирмата се задължава според договора да построи и предаде на общината определен брой апартаменти, паркоместа, магазини и гаражи и на мястото се изгражда известният комплекс на бул. "Освобождение", в който миналото лято Славчо Атанасов раздаде 37 апартамента на нуждаещи се семейства от списъка за чакащи за общински жилища.  

"Още когато е сключван договорът по сделката, в него е записано, че цената на бъдещите обекти, които ще се предадат на общината, не трябва да бъде по-ниска от 6 300 000 лв. с ДДС. За нас това обаче е най-малкото нереално и неизпълнимо, тъй като не можеш да претендираш за цена на бъдещи обекти към момент, когато дори все още няма разрешение за строеж", заяви по темата пред репортер на сайта шефът на дирекция "Правна" Илиан Иванов.  

Той поясни, че към настоящия момент общинските юристи обжалват претенциите на фирмата към общината, а именно, че  "Ара" са внесли ДДС по сумата от 6 300 000 лв. и се чака Апелативен съд - Пловдив да насрочи дата за делото.  

Виж коментарите (3)
Още новини от Новини от Пловдив:
Не е "Столипиново", Центърът на Пловдив е, а от ОП "Чистота" подм...
Обрат! Обезщетение от 5 200 евро за Ральо Ралев!
Прокуратурата: Няма установено наличие на алкохол в кръвта на Кри...
Приятел на Кристиан: Трябваше ли по този начин да си научиш урока...
Затворът в Пловдив стана като хотел - бани, кухни, трапезарии
Интересни рокади в пловдивската прокуратура


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).