Опозореният шеф на "Градини и паркове" с ново комично и неадекватно поведение

Автор: Кирил Налджиев
Коментари (1)
13:07 / 05.05.2023
16681
Управлението на Пловдив има много кусури, но над всички стои директорът на "Градини и паркове" Веселин Козарев. В серия от публикации показахме и доказахме управленската и мисловна безпомощност на Козарев, но вместо да си подаде оставката или поне това, което положението му позволява - да се скрие в миша дупка, той продължава да ръси управленски бисери. Повод за "изказването му" стана реконструкцията на Дондуковата градина. В своя позиция, реализирана във фейсбук, Козарев се възмущава, че него никой не го бил питал за реконструкцията:

Днес участвах в обсъждане, касаещо реконструкция на Дондуковата градина. Искам ясно да заявя, че този проект нито е обсъждан с ОП “Градини и паркове", нито е съгласуван. Възложител е район “Централен", изпълнител е консорциум “Дондукова градина" на стойност 4 500 000лв. По този проект ние можем единствено и само да бъдем изпълнители и то по заповед на кмета на район “Централен".

И за да няма недоразумения и обвинения - ако бъдат отсечени каквито и да е дървета, то това е по одобрения проект и по заповед от район “Централен". При такава висока стойност на този проект, най-добре да се наеме фирма, която да премахне дърветата, за да няма утре пак прехвърляне на отговорността към нас - ОП “Градини и паркове".

Да бяхте съгласували и с нас проекта, за да има споделена отговорност. Сега отговорността е ваша.

Имаше въпрос от присъстващите: Откъде ще се заплатят дейностите по санитарната сеч - от бюджета за изпълнение на проекта или от бюджета на ОП “Градини и паркове"? Отговорът беше: Да, ще се изразходват средства от бюджета на ОП “Градини и паркове"!

Първо, искаме да припомним на г-н Козарев, че той и предприятието му съществуват именно, за да кастрят, режат и т.н. дървета при необходимост. Съвсем отделен въпрос е, че те със завидна упоритост отказват да си вършат работата, което пловдивчани усетиха в джоба си, когато в града задуха малко по-силно.

Другата им функция е да садят цветенца. Явно обаче и това е непосилна задача за управленския капацитет на Козарев, защото в не толкова далечното минало Пловдив се хвалеше с цветните си алеи, засяването на множество рози и т.н., докато откакто Козарев пое юздите на "тежкото" предприятие, занемарихме и цветенцата.

Второ, налага се да информираме Козарев, че проектът за Дондуковата градина и реконструкцията е съгласуван от НИНКН, направен от екип проектанти, които са ландшафтни архитекти. Въз основа на проекта е издадена заповед от район "Централен" за премахване на болните дървета, описани във фитосанираната оценка на проекта. Съгласно наредбата за опазване на зелената система ОП "Градини и паркове" са изпълнители на заповедите и няма как предприятието да съгласува, който и да е проект, то няма правомощия за това, а само общината или района чрез съответния ландшафтен архитект.

Та в тази връзка с кого точно да съгласуват проекта, с Веско Тъпото ли? Веско има единствено задължението да реже болни дървета и правото да мълчи, за да не се излага. Той, за съжаление на целокупното пловдивско население, не знае дори кога да замълчи.

Виж коментарите (1)

Още по темата (88):
25.04.2024 Георги Стаменов с подробности кога и как улица "Христо Г. Данов" става пешеходна
25.04.2024 Решиха го: Без коли по част от "Христо Г. Данов", става пешеходна
зона
23.04.2024 Социалисти: Ако ул. "Христо Г. Данов" стане пешеходна, транспортният хаос в Пловдив ще се засили
20.04.2024 Още любопитни факти за Първата градска градина
20.04.2024 Иван Тотев: Реконструкцията на Градската градина надмина очакванията ми, страхотно е
20.04.2024 Промени в програмата на събитията в новооткритата Градска градина
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдивчани гневни на новите порти на Източната порта: Като в зат...
В Пловдив жена получи бяла роза - някои разчетоха това като злове...
Пловдивчанка за Централна поща: Огромното й постмодерно туловище ...
Община Пловдив дава близо 2 млн. лв. за контрольори за лечебните ...
Музеят на авиацията с вход свободен днес
Единственият булевард в Пловдив, по който не минават автобуси?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).