Опериран от херния иска 3000 лева от болница "Каспела" в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (37)
11:44 / 30.03.2016
104587
Историята на Александър Вангелов от с. Хаджидимово започва по обичаен начин - отишъл на преглед, след като личният лекар му казал, че има херния. Оперира го д-р Росен Димов в УМБАЛ "Каспела" Пловдив.

Три-четири дни след операцията, докато още е в болница, обаче се случва нещо странно - усеща "че това нещо е повече, отколкото беше". Споделя с лекуващия си лекар опасенията си.

По думите на Вангелов той обяснил на лекаря си, че операцията не му харесва и че се чувства по-зле отколкото преди интервенцията. Д-р Димов го уверил, че това е нормално усещане след операция.

Въпреки това Вангелов се прибрал у дома с образувание в корема си колкото футболна топка.

Лекарят обяснил на Вангелов, че е станала грешка в епикризата. От болницата потвърдиха пред bTV, че са оперирали пациента от херния. Обяснението им за повторното появяване на образуванието е, че се е получил рецидив.

"За съжаление при него се е получил в резултат рецидив на заболяването, т.е. хернията отново се е появила. Това се случва при близо 10 % от случаите при операция на херния на предната стена", поясни д- р Росен Димов, началник на хирургичното отделение.

Неотдавна пациентът отишъл при лекарите и заявил, че настоява за финансова компенсация.

"Казах му, че за това, което са ми причинили, искам обезщетение в смешната сума - дори мене ме е срам - от 3 000 лева. Той каза това не може да стане, че може да водя дело".

"Това, което е споделил и с вас по един напълно незаконен ред - лично ни остави банкова сметка - и искане да му бъдат преведени пари. Заплаши ни със саморазправи и изпращане на средствата за масова информация", допълни д-р Димов.

Според лекаря финансовите претенции могат да бъдат предявени само по съдебен път. От болницата признават за сгрешената епикриза, но заявяват че грешката е поправена.


Виж коментарите (37)
Още новини от Новини от Пловдив:
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
Пловдивчанка напъха 20 000 лева в найлонова торба и ги пусна през...
Патрулка не спря на "Стоп", пострадаха полицайка и шофьорка
Отбелязаха 50 години от създаването на отделението по диализно ле...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).