Оператор, снимащ за национални медии, е задържан за палежа на офиса на EVN в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
16:01 / 11.03.2013
6809
Оператор на свободна практика, снимащ за национални медии, е задържания като участник в палежа на офиса на ЕВН на бул. "6-ти септември", предаде репортер на Plovdiv24.bg. Освен 30-годишния мъж с имена Алдин Сарай, са задържани и още двама младежи, заподозрени в палежа и подготовка за палеж на офиси на австрийското дружество в Пловдив. Това са 24 годишния Николай и 23 годишния Иван.

Тримата са заловени в нощта на 7 срещу 8 март при опит за втори палеж, този път на офис на енергоразпределителното дружество на ул."Павликенска" № 13. Полицията издирва и други техни съучастници. Срещу тримата прокуратурата е повдигнала обвинения за участие в палежа на офис-сградата на ЕВН на бул. "6-ти септември", извършен на 25 февруари, и за приготовление на палеж на клиентски център на ул."Павликенска" в нощта на 7 срещу 8 март, като срещу Сарай е повдигнато обвинение и за притежание на 35 грама марихуана, открити при претърсване в дома му. 

Това стана ясно днес на пресконференция, в която участваха директорът на ОДМВР старши комисар Тодор Чонов, началникът на отдел "Криминална полиция" комисар Николай Кирков, началникът на Второ РУП Пламен Узунов, окръжният прокурор Румен Попов, районният прокурор Гергана Мутафова и Галина Андреева от Окръжна прокуратура. В хода на разследването е установено, че Сарай е филмирал палежа на офиса на бул."6-ти септември" и е качил 1.24-минутен клип в интернет от заснет 9-минутен суров видеоматериал. 

При залавянето на тримата пловдивчани камерата на оператора на свободна практика е била в работен режим. При последвалото претърсване в жилището на Алдин Сарай са били открити множество вещи и предмети, свързани с подготовката за палеж . 

Прокуратурата е внесла в съда искане за постоянна мярка "задържане под стража" за Сарай, който е осъждан и за притежание на наркотици, както и за Николай, осъждан вече за кражба. Иван е с мярка "парична гаранция" в размер на 500 лева.


Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (2)

Още по темата (271):
26.06.2020 EVN с важно съобщение, свързано с новите цени на тока
03.03.2020 Обосновано ли е предстоящото увеличение на цените на тока?
18.01.2020 Култовият пловдивчанин Дядя Ваня се завърна, обясни смисъла на живота
10.04.2019 Цената на тока скача от юли
28.02.2019 Наглост! EVN иска нови цени на тока и парното от 1 юли!
02.07.2018 Вижте новите по-високи цени на тока и топлата вода в Пловдив!
Още новини от Новини от Пловдив:
За първи път в Източна Европа и на кирилица: Когато в Пловдив зап...
Родни ученици, единият от Пловдив, с пълен комплект медали на меж...
Работник в голяма фабрика в Пловдив заплашен с уволнение, бил чле...
Депутат от Пловдив напуска политиката: За да си ефективен трябва ...
Най-скъпите квартали в Пловдив, чиито цени надвишават 1 500 евро/...
Трети ден част от Гребната база в Пловдив е недостъпна заради авт...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).