Опера Пловдив влиза виртуално в класните стаи на пловдивските училища

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
09:46 / 21.05.2020
3248
Старт на инициативата "Опера Пловдив в училище" с музикални видео приказки в онлайн обучението  по музика

Опера Пловдив влиза виртуално в класните стаи на пловдивските училища, за да не прекъсва връзката със своята най-млада публика. Със съдействието на експерти от РУО-Пловдив институцията безвъзмездно  подготви и предостави за ползване помощни видео материали за обучението по музика, които ще се използват в модул " Наблюдение в извънучебна среда". От началото на май на разположение на учителите по музика в Пловдив са видео адаптации за детска публика от поредицата  "Приказките на Госпожа Опера".

В месецa, в който празнуваме Деня на славянската писменост и култура, Опера Пловдив представя трима славянски композитори: Антонин Дворжак, Пьотр Илич Чайковски и Сергей Прокофиев. Освен с творчеството им, музикалните приказки запознават учениците и с три музикални жанра - опера с "Русалка" на Дворжак, балет чрез "Лешникотрошачката" на Чайковски и симфонична музика с "Петя и вълкът" на Прокофиев.

Преподавателите разполагат с линк за сваляне на материалите и по собствена преценка включват материалите в онлайн обучението. Инициативата ще продължи и през новата учебна година с разработването на още помощни видео материали като представяне на инструменти, представяне на творчеството на композитори, изпълнения от солисти и др.

Образователната платформа "Госпожа Опера" е разработена с цел възпитание на любов към класическата музика у децата. В периода на извънредно положение дейността за деца на Опера Пловдив се трансофрмира от срещи в зрителната зала в онлайн публикации с музикални приказки, образователни материали и др. във facebook страницата на "Академията на Госпожа Опера". Колективът на Опера Пловдив разполага с нужния капацитет да разшири обхвата на инициативата и се надява тя да подпомогне още повече образователните цели в часовете по музика и да се превърне в положителен пример за цялата страна.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Порой се изля над Пловдив
Предупредиха жителите на район в Пловдив заради този мъж
Безплатна "синя зона" в Пловдив
Пловдивчанин измина 200 км, за да вземе инвалидната си количка
Тихомълком пуснаха новоасфалтираната улица "Д-р Георги Странски" ...
Изненади в листата на ГЕРБ - Пловдив за изборите на 9 юни


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).