Опасно дърво застрашава животите на пловдивчани

Автор: Адриана Георгиева
Коментари (1)
14:20 / 06.05.2020
5149
Къща-призрак дебне жители на улица "Ком" в район "Северен". Огромно старо дърво е надвиснало над дома на младо семейство и всеки момент то може да падне върху къщата им от съседния имот, който е изоставен от години. За проблема в Plovdiv24.bg сигнализира Красена Иванова, която живее в съседство. Преди дни част от опасното дърво е паднало върху асмата на жената, която има две малки деца. Вече 3-ти ден живеещите около изоставената постройка обезопасяват с подръчни средства. 

"Пиша ви във връзка с падащо дърво в частен имот, с молба за помощ, защото няма институция в Пловдив, която да ни помогне. Изоставена къща заплашва живота на невинни граждани на район "Северен", написала ни е Красена.

Къщата-призрак е на два етажа и се извисява на улица Ком "3" А. Дворът е превърнат в джунгла от израснали треви, бурени и дървета. Опасното и огромно дърво е надвиснало над съседска къща на ул. "Ком" 5, където редовно играят малки деца. Подадена е жалба в кметството на район "Северен" на 9 март 2020. От отдел "Екология" са изпратени писма до собствениците на къщата признак, но към момента цялата кореспонденция остава без резултат.

На 29.04.2020 е паднал огромен клон, което е част от дървото. Потърпевшите собственици се опитват да намерят институция в град Пловдив, която да реагира и да премахне дървото.  От ОП "Паркове и градини" не взимали отношение, защото то се намирало в частен дом, а собствениците му не са се появявали от години.

"В частен имот не можем да влезем, общината ще излезе нарушител. Отново ще направим проверка", коментира Стоян Алексиев, кмет на район "Северен" пред наш репортер.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Асфалтираха най-новата улица в Пловдив, строителите блокираха кол...
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).