Опасни условия за труд в "Ален мак" и "Либхер" в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:54 / 16.11.2004
991
Работещите в цеха за боя в "Ален мак" и завода на "Либхер" край Пловдив са застрашени от условията на труд. Синдикатите разполагат с данни за силно токсични вещества, употребявани в "Ален мак" и за нискостойностни материали в производството на Либхер, , алармира лидерът на КТ "Подкрепа" Атанас Кръстев, предаде радио Пловдив. В двата завода трябва да се извърши съвместна проверка с Инспекцията по труда за доказване на нарушенията съгласно новия Закон за безопасни и здравословни условия на труд, категоричен е синдикалният лидер.
Според информация на синдикатите в завода на "Либхер" са се подпалили няколко работници, като на един от тях е пламнала косата. Това е станало заради изтичане на газ. По думите на Атанас Кръстев в предприятието вместо безшевни тръби за газта използват с шевове, което създава опасност от изпускане на силно запалителния газ.
В цеха за боя в “Ален мак” има вредни изпарения, които причиняват обриви, а през лятото температурата в помещението достига до 42 градуса, алармират от синдиката. Работниците не са протестирали от страх да не ги уволнят. Както Plovdiv24.com писа, ръководството на козметичния завод предприе масови съкращения и до момента са освободени около 100 служители и работници. Профсъюзите са завели 60 дела за неправомерно уволнение.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Променят маршрутите на три автобуса в Пловдив
Любими изпълнители ще пеят в Пловдив в подкрепа на обществено зна...
Академичният съвет на АМТИИ-Пловдив избра заместник-ректорите си
Адвокат от Пловдив: Днес се разправях с групичка келеши, гледат т...
Кметът на Пловдив свиква партиите на консултации
МВР Пловдив лови нарушители


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).