Опасни просяци си играят със смъртта по пловдивски кръстовища

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
13:33 / 09.02.2021
7456
Пореден сигнал за опасни просяци, които си играят със смъртта по пловдивските кръстовища, изпрати читател на Plovdiv24.bg на редакционната ни поща. Преди няколко дни той е видял как две дами молят шофьорите за милостиня на кръстовището на ВСИ. Ето какво пише той:

"Здравейте, искам да попитам няма ли кой да разкара тези опасни просяци от кръстовищата. Тези две съмнителни жени вече половин година обикалят между колите на кръстовището на ВСИ и искат стотинки от шофьорите.

На снимката, която ви изпращам, ясно се вижда как е огъната разделителната ограда между платната на булевард "Санкт Петербург“. Ами ако някой се забие отново там, докато въпросната жена чака трафикът да спре? Кой ще е виновен тогава? Ще има съд и затвор заради една глупост. Колите карат бързо, някои шофьори чакат последния момент, за да си тестват спирачките. Дано не стане беля.

Често шофирам из града – от седмица и половина има и просяк на кръстовището на булевардите "Руски“ и "Гладстон“. На Сточна гара пък редовно има жонгльори и други циркови артисти, които също се излагат на опасност за 2-3 лева“.

Във връзка със зачестилите сигнали, от пловдивската полицията създават организация за недопускане на извършване на просия от лица по главните булеварди и улици, както и на лица, жонглиращи в зоната на кръстовищата.

Служителите от сектор "Охранителна полиция“ във всяко едно районно управление ежедневно ще осъществяват засилен контрол и санкциониране на нарушителите. Към момента служители на Четвърто РУ са констатирали подобни нарушения по централни градски зони и булеварди, като са съставили 8 акта за извършване на просия. Служители на същото районно са установили нарушения и от пешеходци, които просят.

За престой на платното за движение са съставени 5 фиша. Всички действия са съгласувани с Районна прокуратура. По Главната улица и подлезите контролът ще се се осъществява със съдействието на Общинска полиция.

ОД на МВР Пловдив съветва свидетели на подобни случаи в реално време да сезират органите на реда.

Виж коментарите (3)

Още по темата (34):
08.04.2022 Сигнал: Нали беше забранено? Охранителите пак си пасуваха
24.08.2021 След публикация на Plovdiv24.bg: "Общинска полиция" състави 104 акта за
просия
23.08.2021 Пловдивчанин: Защо никой не контролира наглите просяци по Главната?
03.10.2020 Пловдивчанин разказа за сериозна опасност, случила се пред очите му!
02.07.2019 Внимание! Много голяма измама на Главната в Пловдив!
14.05.2018 Просяците по Главната вече под прикритие - сливат се с тълпата
Още новини от Новини от Пловдив:
Справедливост застигна шофьор на автобус в Пловдив
Собственици на масиви: Изкупуват ни черешите по 8 лв., в Пловдив ...
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
6 дни улица в Стария град е затрупана от самосрутила се къща


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).