Опасна тенденция се наблюдава сред пловдивчани

Автор: Данислава Вълкова
Коментари (20)
11:46 / 18.09.2022
64987
Изключително опасна тенденция се наблюдава по пешеходните пътеки в града, видя Plovdiv24.bg.  Пресичането на червено от страна на пешеходците е забранено. По закон, то се и наказва със съответния акт и финансова санкции, ако обаче това стане пред очите на пътен полицай и той реши да си свърши работата. Такива служители обаче няма, или поне не и на всяко кръстовище. За сметка на това всеки ден виждаме безстрашни пешеходци, които  пресичат по възможно най-погрешния начин.

Още в детската градина децата започват да се учат, че на червено не се пресича, това се повтаря и в първите класове в училище. Има случаи обаче, пешеходците, като видят, че няма коли било то и на възлови булеварди пресичат на червено, пресичат по диагонал, пред коли, зад колите, пресичат навсякъде.

За съжаление няма и кой да санкционира. Пътните полицаи едва се справят с шофьорите, които не спазват закона, като ли да гледат кой, как и къде пресича.

Фактът, че хората не се страхуват за живота си, фактът, че не се страхуват от санкции, е повече от притеснителен, но нека не забравяме, че по този начин възпитаваме бъдещото поколение, което гледа, че няма проблем правилата да се нарушават. Факт е, че един да тръгне погрешно веднага още няколко човека го последват. Млади, стари дори с деца на ръце пресичат неправилно.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (20)
Още новини от Новини от Пловдив:
Проверяват изба "Дядо Пламен" за фалшив алкохол
Свържете се с най-добрите професионалисти в Пловдив - Представяме...
Починала е пловдивчанката, чиято история разчувства мнозина
Млада двойка не хареса живота в Пловдив, осъществиха мечтата си з...
5 места в Пловдив без вода
1/4 от "Рогошко шосе" е почти готова, за повече няма пари


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).