Опасенията на един пловдивчанин по повод платените паркоместа

Автор: Мариана Панчева
Коментари (33)
17:30 / 16.04.2016
13939
Пловдивчанин се свърза с редакцията на Plovdiv24.bg, за да изрази своето мнение и опасения по повод паркирането срещу 15 лева. Публикуваме писмото му без редакторска намеса:

"Искам да се обърна към вас относно нашумелия въпрос за частните паркоместа в Пловдив. Надявам да публикувате писмото ми, тъй като ще се постарая да акцентирам върху въпроси, които биха вълнували всички граждани.

Първо: Хората си купуват гаражи, за да си прибират автомобилите вътре, а не за да си пазят паркомясто.
Когато отстранят гаражните клетки, кой ще поеме отговорността за евентуални поражения вследствие на метеорологичните величини и атмосферните явления, както и вероятността от посегателства върху автомобилите? 

Нека не се заблуждаваме - не всеки има възможност да плаща автокаско. Има хора, които разчитат на тези клетки, за да опазят своето движимо имущество от изброените.

Второ: Начинът, по който се е изразил кметът Иван Тотев по този въпрос, води до размисъл от моя страна, че не е важно дали върху мястото, което се плаща всеки месец ще се постави гаражна клетка, или ще остане "голо", следователно защо за поставена клетка се заплаща 29 лева на месец, а за "голо" паркомясто - 15 лева на месец? 

Получава се нерентабилност за гражданите, защото веднъж дават пари за закупуване и поставяне на гаражна клетка, след това дават пари за поддръжка на тази клетка. Разбира се, не се разминава с плащане в Община Пловдив. И следва премахване на тази клетка. И къде отива разликата от 14 лева на месец?

Трето: Да приемем, че на даден паркинг пред жилищна сграда има достатъчно място за паркиране на всички живущи в тази сграда. Не може ли да се избегне плащане/запазване на паркомясто, след като няма конфликт между живущите там? 

Има хора, които живеят в дадена сграда от десетки години и много добре се познават, могат винаги да се разберат за паркирането и не е нужно да се опитват да се "надцакат" с платени паркоместа.

Четвърто: Означава ли това, че ако всички паркоместа пред дадена жилищна сграда бъдат запазени и на съседните три преки няма възможност за паркиране поради обективни причини, трябва гражданите да оставят своите автомобили на разстояние, на което няма да имат възможност за мигновена реакция, вследствие на здравословен проблем, изискващ спешно транспортиране до медицински център, когато по обективни причини се забави линейка или не пристигне? 

Или за визуален контакт, който е с цел елиминиране възможността от посегателства? Разбирам, че целта на Община Пловдив е да живеем в един красив град, но нека не забравяме, че в днешно време цената, която се плаща за тази красота, е сигурността. 

Аз също обичам Пловдив и искам да е най-красивият град в България, но не бих платил тази цена. А Вие, съграждани? С уважение към всички."

Виж коментарите (33)

Още по темата (229):
27.04.2024 Нов паркинг ще бъде изграден в Пловдив
14.03.2024 Пловдивчанин: Този е наследник на хан Крум
13.02.2024 Сигнал: Плащаш едно паркомясто, а получаваш три
28.01.2024 Ще бъде ли решен въпросът с паркирането в "Центъра", кметът обеща
20.01.2024 Пускат на търг 3 дка в "Тракия", ще правят временен паркинг
19.01.2024 Пловдивчанин: Наглостта расте с всеки изминал ден
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки
Хиляди остават без вода в Пловдив и региона
Снимка показва как е изглеждала Главната на Пловдив, когато по не...
Даваме 78 000 лева за близо 100 химически тоалетни в Пловдив
Асфалтираха най-новата улица в Пловдив, строителите блокираха кол...
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).