Окръжен съд Пловдив се отчете за 2018 година

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
17:02 / 22.03.2019
1906
Общият брой на постъпилите дела в Окръжен съд – Пловдив  през 2018 г. е 6315, а свършените са  6311 дела.  От тях 85 процента са приключили в срок до 3 месеца от образуването им, което е с 3 процента повече в сравнение с предишната година.

Тези и други данни бяха изнесени от Антония Роглева – изпълняващ функциите на председател на Окръжен съд – Пловдив,  в отчетния  доклад за 2018 г. по време на общо събрание на съдиите. В работата му участваха и председателите на районните съдилища в Пловдив, Карлово, Асеновград и Първомай.

Председателят на Апелативен съд – Пловдив Магдалина Иванова беше специален гост. "Безспорно е, че съдиите от този съдебен район на всички нива продължават да работят качествено и срочно, за което ви поздравявам“,  приветства колегите си Иванова.

Отчетен беше съществен ръст на първоинстанционните граждански и търговски дела, както и   постоянна тенденция  за последните няколко години на  усложняване от правна и фактическа страна на почти всички видове дела от  компетенцията на съда.  

"Окръжен съд – Пловдив остава  един от най-натоварените  съдилища в страната от това ниво по брой на постъпили и свършени дела по показател действителна натовареност на съдиите“, посочи Роглева.

Акцент в доклада беше поставен на проблемите, свързани с кадровото обезпечаване  на съда, тъй като през отчетния период съдът е работил с намален състав поради командироване на съдии, както и поради ползване на продължителен отпуск за отлеждане на дете и по болест.  Кадровият проблем беше посочен  като най-съществен и по отношение на четирите районни съдилища от съдебния район на Окръжен съд – Пловдив.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Патрулка не спря на "Стоп", пострадаха полицайка и шофьорка
Отбелязаха 50 години от създаването на отделението по диализно ле...
След статия на Plovdiv24.bg премахнаха грозни и незаконни реклами...
Много грозна история с възрастна жена пред "Кауфланд"
Проверяват изба "Дядо Пламен" за фалшив алкохол
Свържете се с най-добрите професионалисти в Пловдив - Представяме...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).