ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Окончателно: Картите за ученици и пенсионери - 14 лв.! Пускат автобуси до полунощ!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:19 / 07.05.2012Коментари (32)13874
© Plovdiv24.bg
Месечните карти за ученици, студенти, пенсионери, инвалиди и майки с малки деца се увеличават от 1 юли на 14 лева вместо сегашните 12 лева, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Цената на билетчето остава същата - 1 лв. Това стана ясно след среща на кмета и заместника му Държиков с превозвачите. Закупените вече карти остават валидни за съответния срок и за тях няма да бъде допълнително доплащано.

От 1 юли до 31 август влизат в сила и летните разписания на масовия градски транспорт. С тях пробега по маршрутната схема се намаля със 7%. Според зам.-кмета Александър Държиков гражданите обаче няма да чакат по спирките повече от 3 минути. 

Средно крайният курс на линиите се увеличава с 1 час, което значи, че автобусите от масовия градски транспорт ще се движат докъм 22,30-23,00 часа. 

От същата дата се въвеждат 2 или 3 линии, които ще обслужват пловдивчани до полунощ. 

"Ако се докаже, че има нужда и има хора, които ползват тази услуга, имаме готовност да пуснем линии и до 3 часа през нощта", заяви Иван Тотев.




Още по темата: общо новини по темата: 42
04.01.2024 »
28.12.2023 »
21.12.2023 »
18.12.2023 »
03.10.2023 »
20.05.2023 »
предишна страница [ 1/7 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Правилно. Затова трябва да се акцентира върху електрическия транспорт , а не да се внасят рециклирани трошки отвън.Пе-70
0
 
 
Ха какви 3 минути ще се чака - ГЛУПОСТИ! Днес чаках към 6 вечерта 15 - 45 минути и така и не дойде - Просто нямам думи. Поне като вдигат цената да осигурят освен редовно минаване на автобусите и нормално пътуване в тях. Не е нормално за един Елитен град за какъвто Пловдив уж претендира в автобусите температурата да е по-голяча от тази на вън. Сега в топлите дни, които минаха-а лятото ще е още по-гопло- в 2,3 автобуса да буха пуснали някаква климатизация или да бяха отворили достатъчно прозорци, за да влиза въздух. Хората направо могат да припаднат от жега в автобусите. Кмета и зам. кмета си се возят в колите с климатици, а защо не се качат лятото в 1 рейс да видат за какво става въпрос. А най-интересното поне за мен е,че най-хладно и проветливо е в тролеите - когато се кача в 3 или 134 примерно винаги има някаква хладина, не е топло, а приятно - тове е най-старите ни превозни средства предлагат най-адекватни условия за превоз в жегите, а новите уж модерни автобуси, за които плащаме- са като сална.
0
 
 
Нормално ли е в един град ,който кандидатства за културна столица да има транспорт ,дори със завишени часове ,до 22,30 -23,00. Нормално ли е да няма нито един денонощен магазин / дори само за хранителни стоки /!В редица градове на Европа има непрекъсваем поток от превозни средства за масов транспорт. Защо в Пловдив не се изгради трамвайна мрежа ,поне :в " Тракия " по " Санкт Петербург " ,бул. " Източен ", " 6-ти септември " - Стадиона и обратно.От " Санкт Петербург " може да се отдели лъч през " Асеновградски надлез " - ,"бул. " Вапцаров " -Коматевско шосе ,Централна гара - Сточна гара - " Найчо Цанов " - Тракия.От " Чифте баня " може да има още един лъч към бул. " Дунав ,ЖП гара " Филипово " ,- " бул. Руски "-" 6-ти септември и обратно към Тракия.Този транспорт ще е екологично по-чист и ще намали потока от коли ,повечето от които с по един човек.Делегация от Община Пловдив да посети Бърно ,Дрезден ,Братислава и да направи преценка след това.
+4
 
 
Как ни лъжат нагло в очите,не е истина. От това,което е написано само покачват картите а останалите неща си остават за 3-та глуха.Аз лятото в тези печки не се качвам.Имам си велосипед.По добре да ме духа вятъра,от колкото всеки да се натъпче като корнишон в буркан и да правим масова сауна :))).
+2
 
 
хахахььаьа аз си мисля само за спирките . . лятото - слънце и жега чак не се трае, зимата за сметка на това пък студ, вятър и сняг вали в спирката . . и винкелите са наистина много удобни за сядане в пловдивските спирки зиме, лете да не се спираш по спирките в общи линии как за толкоз години не измислиха един дизайн ли какво ли за спирка та да се правят и това да бъде и да се приключва въпроса . .
+6
 
 
Уважаеми управници на Пловдив, вие сте пълни малоумници! Какви нощни автобуси? Возим се в абсолютни таратайки, в почти никои няма климатици или има, но не работят, нямаме една свястна спирка в града, а Вие ми говорите за нощни автобуси? Стига само сте ни замазвали очите! Не мога да разбера докога ние, пловдивчани, ще мълчим - все пак сме хора, а не говеда! Няма ли да реагираме най-после на своеволията на властта?
+8
 
 
И КЛИМАТИЦИТЕ ако ги накарат да пускат няма да имат равни
+5
 
 
Браво, дано стане това за 3-те минути, че към изгрев редовно минават 26 и 6 ама зачакаш ли 36..... цял ден трябва, а пък е удобен автобус и до центъра ходи, и до централна гара, сега даже и до южен. А за по- късното разписание какво да кажа... ВРЕМЕ БЕШЕ :Д така де това радва, щото досега и в 22:00 трудно се хващаше автобус, някои по- рано се прибираха в гаражите а хората си висяха по спирките. Похвално кмете!
-1
 
 
Що не увеличиха билетите а ? Поне да купят нови автобуси с климатик,а не да се возим в тия автобуси от Балканската война дето лятото е по-топло от сауна вътре!!!!! Да ви *** *****..... :@ Хубаво поне,че ще ги правят до по-късно не вечерта да кибичим с часове по спирките и така и да не дойде автобуса.....
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Първа лига, сезон 2023/2024
Детско-юношески футбол
Матури 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: