Огромното количество хванат хероин за 9 милиона лева стигна до пловдивския съд

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:03 / 25.03.2019
7582
Осъдените за трафик на 103 кг хероин Георги Спасов и Надо Надов жалят присъдите си пред Пловдивския апелативен съд. Днес обаче пред магистратите бе докаран само Надо Надов. Спасов оказа се е избягал и в момента се издирва, стана ясно по време на днешното съдебно заседание, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Случаят с вкарване на 103 кг хероин за над 9 млн. лева в България е от юли 2014 година. Тогава на ГКПП Капитан Андреево в тайник в камион е намерен наркотикът. Камионът е влязъл у нас от Турция. Митничарят Стефан Стефанов, хванал дрогата, днес бе разпитан пред съда. По думите му при преминаването на камиона през ГКПП-то системата за оценка на риска на митниците е дала сигнал за щателна проверка на камиона, шофиран от Надо Надов. Така е намерен наркотикът. Последвала акция на ДАНС и арестите на Георги Спасов и Николай Тодоров по прякор Дългия.

Хасковският окръжен съд наложи 16 години затвор за Спасов и 15 години за Надов. Магистратите наложиха и глоби - 220 000 лева за Спасов и 200 000 лева за Надов. По случая бе оправдан Николай Тодоров, който е бивш лекар на националния отбор по бокс. Мъжете обаче обжалват наложените им наказания, а делото ще продължи с разпит на свидетели на 22 април.

Според изнесената информация от разследващите по време на акцията през 2014 година ставало въпрос за канал за трафик на големи количества наркотични вещества, основно хероин, през Турция и България към страни от Западна Европа. Участниците в групата са използвали за прикритие легални транспортни услуги за превоз на товари от и към Близкия Изток

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Справедливост застигна шофьор на автобус в Пловдив
Собственици на масиви: Изкупуват ни черешите по 8 лв., в Пловдив ...
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
6 дни улица в Стария град е затрупана от самосрутила се къща


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).