Огромно дърво се строполи близо до Цар Симеоновата градина

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (6)
15:57 / 29.05.2013
7973
На редакционната поща на Plovdiv24.bg получихме сигнал от притеснена пловдивчанка, която днес е видяла как огромно дърво пада на ул. "Филип Македонски", близо до Цар Симеоновата градина, което като по чудо не е отнело човешки живот. От ОП "Градини и паркове" бяха категорични, че дървото не е изгнило или изсъхнало, а причина за инцидента е силният вятър. Публикуваме мнението на нашата читателка и отговора на общинското предприятие:

Здравейте, приятели, преди около час станах неволен свидетел на падането на едно изгнило дърво ул. "Филип Македонски", явно позабравено да бъде обезопасено от ОП "Паркове и градини". Дървото просто се сгромоляса с все сила на земята и с дълбок поклон благодаря на Господ, че в този момент отдолу не минаваше никой, както нямаше и спрени или преминаващи автомобили. Точно до мястото, на което се случи инцидентът, има детска градина и потокът от деца и родители около злощастното дърво е голям - за щастие това стана по обяд, когато дечурлигата все още спят. 

Редовно виждам, особено в намиращата се наблизо Цар Симеонова градина, коли и служители на гореспоменатото ОП, минават и по нашата улица, но доколко и как изпълняват задълженията си, остава отворена тема за мен /и не само за мен/. Клони, пречещи на видимостта и криещи табели важни за шофьорите, има в излишък. Ето - изгнили дървета, падащи от малко по-силен вятър... Просто нямам думи. Един ураган ни трябва и няма да се виждат паветата вероятно... 

Миналата година на същото място имаше инцидент с бутнат от "паяк" електрически стълб, тази година падна дърво... Догодина?... Не искам да си помислям, но пък със сърце и душа ще вярвам, че улицата ни е благословена - и този път няма пострадали!... За сега!... Защото в нашата страна се чака да се случи нещо лошо, за да бъдат взети мерки, но... след дъжд качулка!. Е, за да не ставам голословна, бих завършила с България беше велика и... Боже, пази дечицата ни!

Репортер на сайта се свърза с шефа на ОП "Градини и паркове" Стоян Алексиев, който заяви, че дървото вече е отстранено и че подобен инцидент е имало и на ул. "Капитан Райчо":

"Дърветата не са били изсъхнали, нито изгнили, а инцидентите са се случили заради силния вятър. Срещу природата не можем да се борим", категоричен бе Алексиев.

Виж коментарите (6)
Още новини от Новини от Пловдив:
"Бий чорбата по главата" ехтя по Главната на Пловдив
Почерня от полиция край булевард "Източен" в Пловдив
Дама: Тези двамата май си мериха инструментите - на кого е по-мал...
Последна информация за разпространението на коклюш в Пловдив и ре...
БСП Пловдив: Социализмът означава безплатно образование и здравео...
Шофьор: Отнемане на книжките на всички, които смятат, че синият е...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).