Огромни дупки по индустриален път в Пловдив! Районният кмет: Жонглираме!

Автор: Цвети Тончева
Коментари (4)
09:05 / 31.03.2021
5753
Наболял проблем тормози всекидневно стотици жители на район "Южен". Читатели на Plovdiv24.bg сигнализираха, че пътят в Южна индустриална зона (от въртящия се мотокар на "Кукленско шосе" до надлеза на Асеновградско) е в плачевно състояние.

"Това е път, по който стотици пловдивчани, работещи в предприятията там, минават всеки ден и чупят колите си, защото пътят от години е пълен с ями, които към днешна дата дори вече почти не могат да бъдат преминати от нормален автомобил. При всеки дъжд пътят става непроходим поради лоша денивелация и много често хората остават блокирани с часове, докато водата спадне“, сочат гражданите и подсилват  казаното със снимки.

"Козметични ремонти се правят, но тъй като пътя се ползва от тежки камиони всекидневно, дупките се отварят до месец-два. Положението е вече нетърпимо. Писали сме многократно до общината, но и до ден днешен не знаем защо път, който обслужва десетки фирми-данъкоплатци на общината, е в такова изоставено и плачевно състояние, обидно за всеки пловдивчанин. Няма логика хора, които работят и плащат данъци, да бъдат поставени в такива мизерни условия всеки ден. Не така се привличат инвеститори, не така се привличат и работници“, пишат още възмутените граждани.

Те искат съдействие, но не само за да бъде закърпен пътя, а за да се направи цялостен ремонт.

"Опитваме се да жонглираме“, каза за Plovdiv24.bg районният кмет Костадин Язов. Той бе категоричен, че пътят отново ще бъде закърпен, но цялостен ремонт не се предвижда засега. "Няма как да направим нови булеварди, а само  кърпене. Един основен ремонт е свързан с проектиране, затова засега временно ще го закърпим“, каза Язов. Той обясни, че много от улиците в район "Южен" са на паваж и районната администрация се опитва да ги поддържа и тях в изрядност.

Оказа се, че кърпенето също няма да започне скоро, тъй като все още се очаква Общинският съвет в Пловдив да гласува лимитите, с които ще разполагат районите. Това най-вероятно ще стане в седмицата след изборите. Чак тогава ще се прецени по кое перо да бъде и този частичен ремонт. Предвиждат се частични ремонти и по други улици в района.

Времето също трябва да са позатопли и чак тогава да се направи организацията за кърпенето, поясни районният кмет.

"Прави се организация по събраните сигнали за по-големи дупки, за да започне запълването им и поддръжката. Ще има график, по който ще се извършват тези дейности", добави Язов.

По думите на районния кмет тази година има забавяне на самия бюджет на Пловдив заради извънредната ситуация, затова е нормално да има забавяне и на запълването на дупки в районите.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (4)

Още по темата (238):
23.03.2024 Препятствия по бул. "Христо Ботев" в Пловдив
26.12.2023 Предупреждение: Внимавайте ако минавате по този булевард с автомобил!
09.07.2023 Районният кмет Язов да се самосезира, не е толкова трудно
15.05.2023 Улица "Вегетарианска" в Пловдив в трагично състояние
01.05.2023 По тъмно в Кючука: Оправиха доста мизерия, но не от Общината
06.04.2023 Педупредени сте! Нова опасност дебне шофьорите в Кючука
Още новини от Новини от Пловдив:
Порой се изля над Пловдив
Предупредиха жителите на район в Пловдив заради този мъж
Безплатна "синя зона" в Пловдив
Пловдивчанин измина 200 км, за да вземе инвалидната си количка
Тихомълком пуснаха новоасфалтираната улица "Д-р Георги Странски" ...
Изненади в листата на ГЕРБ - Пловдив за изборите на 9 юни


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).