"Офис Парк Пловдив" сред най-добрите сгради на годината

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:39 / 15.12.2016
2137
Успешна 2016 г. за строителния бранш беше отчетена по време на церемонията за връчване на наградите в конкурса "Сграда на годината". Големите инвестиции са направени с частни капитали, като ръстът е с над 12% увеличение при жилищните сгради и над 28% при административните и други сгради. 

В конкурентната надпревара се включиха 69 сгради, разпределени в над 10 различни категории, като 6 сгради от региона на Пловдив бяха отличени. Сред тях са "Офис Парк Пловдив", мол "Марково тепе", "Сенсата" и "Либхер". 

Специална награда в категорията "Обществени сгради с бизнес предназначение" спечели проектът "Офис Парк Пловдив", осъществен от инвестиционната компания "Галакси Инвестмънт Груп". Сградата беше официално открита през месец октомври тази година и вече посрещна първите си наематели. 

Това е единственото място в Пловдив, в което компании с най-високи изисквания могат да наемат офис площи от клас "А" и отговаря изцяло на изискванията за офис от ново поколение. Още преди старта на строителството, офис паркът беше таргетиран към бизнеса от IT и аутсорсинг сферата.

Реализирането на "Офис Парк Пловдив" е израз на увереността от страна на инвеститора, че градът се развива като предпочитана инвестиционна дестинация. Доказателство за това е изборът на първите наематели. Това са две от най-големите IT компании SiteGround и Bulpros, както и Easy Consult, Javelin Group и DelaSport. 

"Ние от "Галакси Инвестмънт Груп" вярваме в потенциала на Пловдив и работим в посока превръщането на града в предпочитана инвестиционна дестинация в България. Реализирахме проект на офис сграда, с която създаваме инфраструктура за развитието на IT и аутсорсинг индустрията. За нас е от голямо значение, че със строителството на тази сграда привлякохме сериозни инвеститори и спомагаме за разкриването на нови работни места в града", коментира Константин Бояджиев, управител на "Галакси Инвестмънт Груп". 

Националният конкурс "Сграда на годината" се проведе за 15-ти път под патронажа на Министъра на регионалното развитие и благоустройството и отличи най - добрите постижения в сферата на инвестиционните проекти, строителството и архитектурата.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдивчанин: Надявам се с това предложение поне да имаме някакъв...
Претърсиха обитаван от пловдивчанка имот в близко село, находката...
Пълен обрат със сервиза и недоволната клиентка!
Пловдивски учен с рекорден брой награди "Питагор"
В Пловдив казват кога е подходящият момент да имаме дете
Пригответе си поне 60 лева, ако искате да ги гледате на живо в Пл...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).