Официално: Нинова окончателно взе БСП-Пловдив от Гергов

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
17:09 / 23.07.2022
8195
Градската партийна конференция на БСП-Пловдив днес избра за свой лидер –народният представител Иван Петков. С внушително мнозинство от 119 гласа, той получи доверието на социалистите под тепетата. Опонентите му Атанас Петков и Таня Балканска събраха съответно 17 и 1 гласа.

В обръщението си към делегатите преди провеждането на избора, Петков подчерта, че провелият се пълен цикъл отчети и избори в пловдивската организация е положителният резултат, постигнат след дългогодишни опити левицата под тепетата да бъде освободена от икономическите интереси на предишното ръководство. Той заяви, че работата за възстановяване на структурите и активността на партията в града тепърва предстои, но за това ще разчита на своите съмишленици, на които благодари за всеотдайната работа и нестихващия ентусиазъм за възраждане на БСП в Пловдив.

“Предстои ни най-трудното – неуморна работа, така че да отвоюваме партията си и да защитим интересите на истинските социалисти", обобщи Петков.

Делегатите решиха Градският съвет на БСП-Пловдив да се състои от 35 членове, като 25 от тях бяха избрани днес, а 10 влизат по право в партийния орган – това са шестимата председатели на райони, тримата на хоризонтални структури (Младежко обединение, Обединение на жените социалистки и Движение на ветераните) и председателят на Градския съвет.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова преди години поведе битка за отвоюване на организация на БСП от икономически интереси, които я бяха свързали с местната и национална власт на ГЕРБ. Тя успя да изключи от партията дългогодишния председател на пловдивската организация Георги Гергов, който беше архитектът на този модел.

Припомняме, че Градската конференция беше последният форум от кампанията отчети и избори в БСП-Пловдив, като тя бе предхождана от събрания по основни партийни организации и районни структури. И в шестте района на града бяха избрани нови председатели на БСП, както следва: район Централен – Николай Иванов, Източен – Владимир Докторов, Западен – Наум Китанов, Северен – Петър Бояджиев, Южен – Екатерина Делинова и Тракия – Йохан Петков.

На днешният форум пловдивската организация свали доверието си от общинските съветници от БСП, които пренебрегнаха партийната воля и смениха името на групата. Те бяха лишени от правото на заемат партийни постове в рамките на една календарна година.

Виж коментарите (1)

Още по темата (6):
25.07.2022 Новият силен човек в БСП Пловдив: Това не е партията на Георги Гергов
23.07.2022 Нито един съветник на БСП не присъства на избора за нов шеф в Пловдив
23.07.2022 Иван Петков-Бебето е новият лидер на БСП в Пловдив
23.07.2022 Пловдивските социалисти днес си избират нов лидер
26.10.2009 Гергов подари лидерския пост в БСП-Пловдив на Баташки
24.10.2009 БСП-Пловдив става олигархична партия от Димитровден
Още новини от Новини от Пловдив:
Опасен елемент притесни пловдивчанин
Честват 50 години от създаването на отделението по диализно лечен...
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).