Очаквано! ЕVN се оправдаха с друг за аварията

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (17)
11:10 / 25.12.2012
5836
След повече от 12 часа мълчание след аварията, от ЕVN събраха смелост да изпратят поредното си нескопосано оправдание до медиите, защо оставиха пловдивчани без ток на Бъдни вечер. Ето и официалното становище на компанията:

Авария в подстанция ‘'Тримонциум'', оперирана от Електроенергийния системен оператор (ЕСО), доведе до липса на захранване за клиенти на EVN България в централна градска част на Пловдив вечерта на 24.12.2012 г.

Диспечерите на EVN България получиха сигнала за аварията и липса на захранване в 18:50 ч. Напрежение към подстанцията беше подадено в 19:20 ч. от страна на ЕСО, но поради аварията подстанцията не работеше с пълен капацитет. Това наложи екипите на EVN България да извършат серия от превключвания по резервна схема за да подадат напрежение към клиентите на дружеството от други подстанции. Този процес на манипулации по електроразпределителната мрежа приключи за всички клиенти в 21:00 ч. като в момента действа резервна схема на захранване. Днес в следобедните часове, когато потреблението е най-малко през деня, ще бъде възстановена нормалната схема на захранване, чрез двуминутни превключвания.

Може би трябва да напомним на ЕVN, че всички си плащаме сметките на тях и техните проблеми по веригата са си за тяхна сметка. Те не се интересуват когато пловдивчани имат затруднения с финансирането си по независещи от тях обстоятелства и веднага им режат електрозахранването за неплатени сметки.


Виж коментарите (17)
Още новини от Новини от Пловдив:
Порой се изля над Пловдив
Предупредиха жителите на район в Пловдив заради този мъж
Безплатна "синя зона" в Пловдив
Пловдивчанин измина 200 км, за да вземе инвалидната си количка
Тихомълком пуснаха новоасфалтираната улица "Д-р Георги Странски" ...
Изненади в листата на ГЕРБ - Пловдив за изборите на 9 юни


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).