Обзор 2014: Кметски рокади в Пловдив

Автор: Мария Морунова
Коментари (3)
17:55 / 31.12.2014
6018
2014 г. се оказа и годината на кметските рокади. През лятото след операция на ДАНС и Пловдивската окръжна прокуратура кметът на район "Централен" Райна Петрова бе арестувана заради престъпления по служба. Бившата кметица сключвала сделки за доставка на храна за детските градини в района с много ниско качество, но на завишени цени. Доставчикът е била само една фирма, а като благодарност кметицата е получавала различни облаги.

Plovdiv24.bg проследи съдебните заседания по делото на Петрова, в които прокуратурата искаше тя да бъде отстранена от длъжност. Такива бяха и решенията на магистратите в Пловдив.

Докато траеха заседанията Петрова бе замествана от зам.-кметовете на района Тошо Пашов и Октай Чалъшкан. След като окончателно Петрова бе отстранена от длъжност, нейните правомощия като кмет бяха прекратени от Общинския съвет. Назначен за кмет на най-големия пловдивски район бе Георги Титюков, който пък в този мандат бе избран за зам.-кмет на Пловдив по спорта.

Тази рокада предизвика друга след себе си, а именно на мястото на Титюков в Голяма община бе назначен Петър Зехтински.

С падането на кабинета "Орешарски" пък бе освободен областният управител на Пловдив Венцислав Каймаканов. На негово място бе назначен Розалин Петков, до преди това заемащ поста зам.-кмет по икономика, здравеопазване и екология.

Петков оваканти един кметски стол, който около 4 месеца стоя свободен. Народът избра нов кабинет, който потвърди назначението на Петков като губернатор. Така в първия ден на декември и столът на Петков бе зает от нов зам.-кмет - Минко Кафтански.

Изборът на народни представители предизвика и друга рокада по кметските постове. Кметът на район "Източен" Петър Петров бе кандидат за депутат от листата на ГЕРБ. Той стигна до депутатското място, а в Пловдив неговото място бе заето от заместникът му Николай Чунчуков.

Виж коментарите (3)

Още по темата (28):
25.10.2018 Отново върнаха обвинението срещу Райна Петрова и Надежда Минчева
11.09.2018 Отложиха делото срещу Райна Петрова
21.06.2018 Обрат! Райна Петрова пред нови сериозни главоболия!
10.11.2017 Оправданата Райна Петрова: Оставям всичко в ръцете на Господ!
10.11.2017 Пловдивският съд оправда Райна Петрова!
10.11.2017 В 16:00 часа четат присъдата на екскметицата на "Централен" Райна Петрова
Още новини от Новини от Пловдив:
Трети ден част от Гребната база в Пловдив е недостъпна заради авт...
Емблематична фигура за Пловдив стана почетен гражданин на града
Хиляди рози разцъфтяха по булевардите в Пловдив, кошници и саксии...
Студентка разработи симулация за предотвратяване на наводнения в ...
Облачно ще е времето днес в Пловдив
Променят маршрутите на три автобуса в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).