Обявиха обществена поръчка за нова детска градина в Кючука

Автор: Диана Бикова
Коментари (0)
16:31 / 07.10.2019
3328
Община Пловдив обяви обществена поръчка за изграждане на нова детска градина на бул. "Александър Стамболийски" в район "Южен", съобщи кметът Иван Тотев, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

За строителството е осигурено финансиране и са проведени всички подготвителни процедури. Предвижда се детското заведение да бъде върху 5 декара площ. Градината ще бъде с капацитет 200 деца. Точно до нея върху други 5 декара ще бъде изграден парк. Вторият терен е бил предвиден за застрояване, но статутът му е сменен и в подготвяния в момента Общ устройствен план на Пловдив ще фигурират като зелена площ. 

Кметът каза още, че е завършено пазарното проучване за стойността на проекта "Модър-Царевец", който ще свързва районите "Южен" и "Западен". Цялата цена е 14 милиона лева. Реално обаче на общината ще струва 12 млн., тъй като ВиК ще поеме дейностите, които са в своя обхват за южния обходен колектор. На практика общината ще стартира процедурата отново на 12 млн., като намалява обхвата на проекта и изважда дейностите на ВиК. Кметът уточни, че са завършени отчуждителните процедури за реализирането на проекта.

Отчуждаването е приключило и на частните имоти покрай Голямоконарско шосе, което предстои да бъде реконструирано и разширено. За този обект има готово строително разрешение, което означава, че в момента в който се осигури финансиране, работата може да стартира.

По повод само на тези проекти кметът Тотев коментира: "Такъв фронт за работа, какъвто в момента се създава, никога не е било". 

Той припомни, че още при встъпването си в длъжност, е започнал да плаща 50-милионния заем, теглен от предшественика му Иван Чомаков. 8 години по-късно този кредит е почти на 100 процента изплатен.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)

Още по темата (1008):
03.05.2024 Община Пловдив подаде документи за сертифициране на новата система за електронно таксуване
02.05.2024 Бивш общинар: Какво пречи Пловдив да е като Монпелие и да има безплатен градски транспорт?
29.04.2024 Справедливост застигна шофьор на автобус в Пловдив
26.04.2024 Шофьорът, псувал контрольори, ще бъде наказан
26.04.2024 Шофьор от градския транспорт поиска да обърне джуките на
контрольорка
24.04.2024 Кондукторка показа доста неприличен жест към девойка в Пловдив
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдивчанин поиска глобяване на пешеходци: Тази игра на руска ру...
Сигнал: Сервизаджии образуваха ново сметище в Пловдив
Удар между коли затапи Околовръстното на Пловдив, има полиция
На празник като на празник, район "Южен" се отчете
Пловдивчани гневни на новите порти на Източната порта: Като в зат...
В Пловдив жена получи бяла роза - някои разчетоха това като злове...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).