Обвиненият в убийство на родителите си експолицай се яви в съда във видимо добро състояние

Автор: Цвети Тончева
Коментари (0)
16:40 / 15.12.2021
6191
Експолицаят Венцислав Караджов се яви в съда във видимо добро здравословно състояние, въпреки гладната стачка, която е обявил в затвора през последните дни, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Съдията поиска да знае дали той е добре, преди да започне заседанието.  

На предишното заседание стана ясно, че той страда от 9 заболявания, които се обострят от продължителния му престой в затвора. Твърди, че не му се осигуряват прегледи и адекватно лечение. Той е в ареста от 17 май 2016 г., веднага след смъртта на майка му Божура и баща му Цветан. Те бяха открити простреляни в дома им на ул. "София" в Пловдив. За убийството е обвинен синът им - Венцислав Караджов.

На днешното заседание бяха приети общо 6 експертизи. Експертите почти потвърдиха становищата си. Имаше и допълнителни нови елементи. Така например, стана ясно, че генетичният материал, открит по щангата и по катинара, с който е отваряна оградата, е от две лица, като се допуска и възможност да са повече от две. По щангата, както и по катинара, откритите ДНК са различни, не се откриват съвпадения, каза експертът Живка Иванова.

Експертът Живка Рангелова, изготвила физико - химичната експертиза  посочи, че намерените власинки в стаята на убитите имат случаен произход. Те представляват снопче от разнородни по вид влакна и косми, снопче, което се открива до вратите на всяка къща, когато се завихря боклукът. Тук Караджов припомни, че в предишната такава експертиза се е твърдяло, че откритият материал е бил от косми на животни.

Беше приета и тройна съдебно медицинска и балистична експертиза и на убитите родители Божура и Цветан. Експертите твърдят, че Божура е било с 5 огнестрелни рани, а Цветан – с три. Първите две наранявания на Божура не са били смъртоносни.

Подсъдимият Венцислав Караджов отново пожела да говори. Днес започнаха пледоариите, като се очаква делото в Апелативния съд да приключи и да се обяви за решаване. Решението на съда се обявява на по-късен етап.  

Караджов е обвинен, че на 15 май 2016 г. е влязъл в дома на родителите си и ги е застрелял, заради съдебната битка с тях за собствеността на семеен имот. Той твърди с категоричност, че е невинен, не е открито и оръжието на престъплението. 

На две инстанции в Пловдив му бе даден доживотен затвор без право на замяна. ВКС обаче върна делото за ново разглеждане заради процесуални нарушения, с указания кои точно детайли да бъдат изяснени.

Виж коментарите (0)

Още по темата (107):
11.10.2023 Посякоха бивш полицай за двойно убийство в Пловдив!
30.05.2023 Експолицаят, обвинен в убийството на родителите си, се появи с нова
визия
18.04.2023 Експолицаят Караджов в съда: Говорим си на година по лъжичка, а упорито не се обръща внимание на защитата ми
18.04.2023 Едно от най-мистериозните двойни убийства в Пловдив отново влиза в съда
21.03.2023 Не Караджов, а наркомани може да са убили родителите му
23.02.2023 Адвокатката на експолицая Караджов, обвинен за убийството на родителите му, очаква интересен развой по делото
Още новини от Новини от Пловдив:
Собственици на масиви: Изкупуват ни черешите по 8 лв., в Пловдив ...
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
6 дни улица в Стария град е затрупана от самосрутила се къща
Пловдивчанка напъха 20 000 лева в найлонова торба и ги пусна през...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).