Общинска съветничка: Време е Общината да изключи автопилота и да започне реално да решава проблемите на хората

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
19:31 / 06.07.2022
4627
Общинският съветник от "Кауза България" Румяна Толова многократно сигнализира за зараждащ се сериозен проблем в жилищен комплекс "Марица Гардънс" заради единствената улица там. Преди месец тя официално отправи към градската администрация четири конкретни въпроса: 

- Предвидено ли е изграждането на нова улица от бул. "България" посока жилищен комплекс "Марица Гардънс" и към тепърва планираните за строителство сгради в района?

- Къде ще се намира тази улица?

- Кога се планира да бъде изградена тази улица?

- Кога ще бъде започнато изграждането на мост над река Марица, който беше планиран в този район?

Ето и отговора на община Пловдив, подписан от зам.-кмета по строителство Пламен Райчев:

Движението в горепосочения от Вас район отговаря на Генералния план за организация на движението на град Пловдив, действащ към настоящия момент.

Същият е одобрен със Заповед № 190А-2561/25.10.2019 г. от кмета на Община Пловдив и е публикуван на официалната интернет страница на Община Пловдив.


В Община Пловдив няма постъпили инвестиционни намерения за изграждане на нова улица и мостово съоръжение за периода 2022 г. - 2024 г. в посочения район.

"Отговорът на г-н Райчев е, меко казано, странен. Той не само не ме удовлетворява, той буди недоумение със своята некомпетентност. Струва ми се, че г-н Райчев цели само отбиване на номера и не показва желание за решаване на проблема.

Твърдениено, че движението в района на комплекс "Марица Гардънс“ отговаря на Генералния план за организация на движението в Пловдив е неточно към настоящия момент. Планът е одобрен през октомври 2019 година и от отговора съдя, че зам.-кметът не правите разлика с движението, строителството и населяването на района преди и сега.

Още повече, че въпросът касае изграждане на улица,а не регламентиране на движението по съществуващата. Като заместник-кмет вече 3 години би следвало Пламен Райчев да различава тези две неща. Учудена съм и от отговора, че в Община Пловдив няма постъпило инвестиционно намерение за изграждане на улица и мост. Кого чакаме да ги изгради?

Постоянното прехвърляне на отговорност към трети, неясни лица показва липса на политическа посока и визия за управление. В края на третата година от този мандат е време да се изключи автопилотът и да започнат реални действия за решаването на проблемите на хората. А поради липсата на синхрон между различните структури на Общината, те стават все повече", обясни на свой ред Толова.

Виж коментарите (3)

Още по темата (74):
17.01.2023 Собственици на имот на Гребната база бяха глобени
09.01.2023 Багери налазиха Гребната, режат дървета наред
06.01.2023 Напрежение край Гребната база в Пловдив
19.12.2022 Взривоопасна ситуация на сесията, наложи се да прекратят
заседанието
19.12.2022 Поискаха оставката на кмета и общинските съветници на Пловдив
18.12.2022 Граждани се борят срещу застрояване на 80 дка зелени площи в Пловдив
Още новини от Новини от Пловдив:
Шофьори не вярват на очите си какво виждат на булевард в Пловдив
Бивш кмет на район "Южен" поведе листата на "Синя България" в Пло...
Камера засне най-безумното ПТП в Пловдив, по чудо няма загинали и...
Тежко ПТП на кръстовището в Пловдив, на което преди 6 месеца заги...
В Пловдив арестуваха продавачка на сергия
Лекари се борят в Пловдив за живота на блъснатото момиче


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).