Общината твърда: Ще направим пробива под Водната палата!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (5)
17:29 / 28.07.2021
6056
Официална позиция на община Пловдив във връзка със сигнал до МРРБ за пробива под Водната палата, която бе оповестена от и.д. кмет Величко Родопски:

"Проектът за пробива под Водната палата няма да наруши устойчивостта на реализирания вече обект за благоустрояване на бул. "Марица юг“ и зоните около него, тъй като по никакъв начин не компрометира заложените в него цели, резултати и индикатори.

Напротив, проектът запазва вида и предназначението на инфраструктурата, като елемент на градската среда и по безспорен начин ще постигне надграждане и допълняемост, каквито  всъщност са приоритетите на Оперативната програма. Освен това пробивът значително ще допринесе за синергията между всички обекти в Зоната за социални функции в ИПГВР 2014-2020 г. и е от изключителна важност за бъдещото развитие на територията и общината. Той е включен и в текущата разработка на Плана за интегрирано развитие на община Пловдив (ПИРО) 2021-2027 г.

Кръстовището при Водната палата между булевардите "Цар Борис III Обединител“ и "Марица“ е едно от най-натоварените в града. То е надвишило капацитета си като пропускателна способност заради интензивността на транспортните потоци по двата булеварда.

Община Пловдив предвижда изграждането на подлез с прилежащи локални връзки от двете страни на пробива. Обектът на интервенция се намира в централна градска част, зона със социални функции и изключително интензивен трафик, както автомобилен, така и пешеходен.

С предстоящата инвестиция значително ще се подобри връзката и ще се облекчи движението, което ще доведе и до намаляване замърсяването на въздуха. Новото техническо решение, със сигурност, допълва направеното през предходния програмен период.

Община Пловдив е подготвила отговор до МРРБ във връзка с поисканото й становище".

Виж коментарите (5)

Още по темата (98):
02.08.2023 Слави Георгиев зададе доста неудобни въпроси на кмета
06.03.2023 С нова техника Общината ще поддържа парковете на Пловдив
22.12.2022 Срещу 3 милиона лева базата на "Чистота" и "Градини паркове" става като
нова
02.12.2022 Допълниха автопарка на "Чистота" с 8 нови машини
20.09.2022 Чистотата на въздуха в Пловдив остава блян
03.05.2022 Нови машини за "Чистота" и "Градини и паркове" съвсем не означава, че метлите отиват в историята
Още новини от Новини от Пловдив:
Асфалтираха най-новата улица в Пловдив, строителите блокираха кол...
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).