Общината търси най-добрия млад предприемач

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:54 / 03.11.2009
3500
Конкурс за изработка на бизнес план обяви Дирекция "Децата, младежта и спорта" към община Пловдив, с цел насърчаването и подпомагането на младите хора, които искат да развиват даден проект. Компетентно жури ще оценява най-добрите бизнес планове, представени от млади предприемачи от 18 до 33-годишна възраст. Ресорният заместник-кмет Георги Титюков разказва в интервю подробности за инициативата, медиен партньор на която е Plovdiv24.bg.

- Разбрахме за интересния конкурс, който организирате, бихте ли разказали повече за него?

- В момента отдел "Деца и младежки дейности" в дирекция "Децата, младежта и спорта" при община Пловдив работи по организирането на конкурс "Най-добър млад предприемач на гр. Пловдив". Конкурсът се състои в написването на бизнес план, като най-изчерпателните и жизнеспособни бизнес планове ще бъдат финансирани. Всеки млад предприемач има нужда от ефективен бизнес план. Това е най-важният документ, който дава насоките за развитие на всеки един бизнес.

Бизнес планът е важен поради няколко причини: Първо, създаването му дисциплинира предприемача, като изисква от него да направи оценка за дългосрочните планове и перспективи на фирмата, а също така и за възможностите за разрешаване на проблеми, възникнали в процеса на дейността. Второ, бизнес планът има за цел да убеди другите да инвестират в съответния бизнес.

- Какви са изискванията към участниците? 

- В конкурса може да участва всеки български гражданин, с постоянна адресна регистрация на територията на община Пловдив, на възраст между 18 и 33 години, считано към 20 ноември 2009 г. Това е и крайният срок за кандидатстване. Бизнес планът трябва да е написан на български език и да е максимум 25 страници + максимум 5 страници приложения. Всеки бизнес план се подава само от едно лице и може да получи само една награда. Задължително е да се попълни формуляр за участие, който може да бъде отпечатан от сайта на Община Пловдив: www.plovdiv.bg или да се вземе от деловодството на община Пловдив. Всички бизнес планове се оценяват от компетентно жури.

- Как ще се извърши оценката на бизнес плановете? 

- Оценката на бизнес плановете ще се извърши на три етапа:
1. Всички бизнес планове се оценяват от представители на Община Пловдив и от външни експерти като се определят 15те най-добри, които преминават във втори кръг.
2. Бизнес плановете се оценяват поотделно от независими съдии. Изчислява се средната оценка и се определят четири финалисти.
3. Финалният кръг представлява устна защита на бизнес плановете на финалистите пред жури. Препоръчително е използването на нагледни материали.

- Какви награди предвиждате за финалистите?

- Наградите, които предвиждаме, са парични и са предназначени да финансират най-ефективните бизнес планове участвали в конкурса. След гласуване журито ще определи една първа награда от 7000 лв., една втора от 4000 лв. и две трети награди всяка по 2000 лв. Ще бъдат раздадени и поощрителни награди.

За повече информация може да се обръщате към експертите Русанка Панайотова на тел. 656 763 и Блага Маджурова на тел. 633 073.


Виж коментарите (0)

Още по темата (41):
27.03.2024 Общината приема документи за конкурса "Най-добър млад предприемач на
Пловдив"
17.03.2023 Стартира конкурсът "Най-добър млад предприемач на Пловдив"
30.11.2022 Наградиха победителите в конкурса "Най-добър млад предприемач" на
Пловдив
02.07.2021 Тя е най-добрият млад предприемач в Пловдив!
28.02.2021 Стартира поредното издание на "Най-добър млад предприемач на Пловдив"
04.06.2020 19-годишен е най-добрият млад предприемач на Пловдив
Още новини от Новини от Пловдив:
Депутат от Пловдив напуска политиката: За да си ефективен трябва ...
Най-скъпите квартали в Пловдив, чиито цени надвишават 1 500 евро/...
Трети ден част от Гребната база в Пловдив е недостъпна заради авт...
Заплатата е 3000 лева, но няма желаещи: Училище в Пловдив единств...
Емблематична фигура за Пловдив стана почетен гражданин на града
Хиляди рози разцъфтяха по булевардите в Пловдив, кошници и саксии...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).