Общината се отърва от стари недовършени сгради, пробута ги на МУ

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (4)
09:08 / 18.05.2015
4771
Бивши и настоящи студенти от
МУ - Пловдив:
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Plovdiv24.bg научи, че е влязло в сила решението на Общински съвет - Пловдив, с което беше извършено дарение в полза на Министерството на образованието и науката на недовършената сграда на ул. "Любен Каравелов" №26, намираща се в подножието на Младежкия хълм.

Само преди месец в близост до имота беше установено свличане на земни маси, които застрашаваха сигурността на пациентите от клиниките по "Неврология" и "Психиатрия" на държавната болница "Свети Георги". 

Тогава възникна спор чия е отговорността за ограничаване на свлачищните процеси и възстановяване на подпорните стени, за които се установи, че са имущество на Медицинския университет.

Подарената сграда е със застроена площ от 373 кв.м., на 3 етажа, в това число изба и мансарден етаж, и дълги години стои незавършена на фаза груб строеж. Оценката на строежа възлиза на 1 729 891.60 лв. по удостоверение, издадено от Дирекция "МДТ" на община Пловдив.

Недовършената сграда е част от комплекс сгради с предназначение за здравеопазване и граничи с парцела на Медицински университет. В поземления имот под Младежкия хълм има и други собственици на сгради, като УМБАЛ "Свети Георги", Комплексен онкологичен център - Пловдив и други лечебни заведения.

Надеждата на общинските власти е с това дарение да бъде подпомогнато развитието на пловдивския Медицински университет, като съответно държавата в лицето на МОН и ръководството на МУ намерят начин да реновират сградата и да я използват реално в полза на населението и града.

Според запознати, с този ход на практика община Пловдив се е освободила от ангажимента за поддържане и извършване на инвестиции в недовършената част от сградния комплекс в общинския парцел, който преди години се използваше като база на Центъра за спешна медицинска помощ - Пловдив. В същия двор има още няколко постройки на община Пловдив, които също са с предназначение за здравеопазване.


Виж коментарите (4)
Още новини от Новини от Пловдив:
Най-новото археологическо бижу на Пловдив се показа в целия си бл...
Не е "Столипиново", Центърът на Пловдив е, а от ОП "Чистота" подм...
Обрат! Обезщетение от 5 200 евро за Ральо Ралев!
Прокуратурата: Няма установено наличие на алкохол в кръвта на Кри...
Приятел на Кристиан: Трябваше ли по този начин да си научиш урока...
Затворът в Пловдив стана като хотел - бани, кухни, трапезарии


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).