Общината прехвърли топката на РДНСК за бодливата тел под Младежкия хълм

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (4)
13:06 / 18.08.2010
2389
За бодливата тел опасала подножието на Младежкия хълм и предизвикала гражданско недоволство надълго и нашироко отговаря кметът на днешната общинска сесия на Любозар Фратев, който за пореден път бе поискал премахването и, предаде репортер на Plovdiv24.bg

Специална комисия още на 8 февруари 2008 г. била отказала на собствениците на частния имот, в площ, близо 6 и половина декара да им замени терена с равностоен в друга част на града, нямало как иначе да се постъпи, защото заменките били допустими само в изключителни случаи, сред които конкретният казус не попадал. След последния отказ на 15 октомври 2009 г. била направена оградата.

"Макар и частен имотът е в защитена територия и никой няма право съгласно закона за устройство на териториите да го загражда неправомерно, ако няма разрешително за строеж, единственият начин да върнем тази площ на пловдивчани е да я купим. Да ама е криза и няма пари", обясни кметът Славчо Атанасов.

Още на 26 януари специалистите на район Централен са съставили констативен протокол, който на 29 януари тази година са изпратили в РДНСК, проблемът продължавал да стои на вниманието на Общината, заради своята обществена значимост.

"Не съм доволен от този отговор. Седем месеца след протокола нищо не се е случило и бодливата тел си стои. Не на вниманието ви трябва да стои този проблем, а да се замимавате с него", контрира Фратев. Кметът на свой ред се оправда, че принудителното премахване на заграждението било в правомощията на РДНСК. Общинският съветник настоя по Младежкия хълм да бъдат възстановени забранителните знаци за автомобили, тъй като возила сега се качвали почти до върха и създавали опасност за пешеходците пловдивчани тръгнали на разходка до там.

Виж коментарите (4)

Още по темата (12):
15.11.2010 Долев с оферта към частниците на Младежкия хълм - да дарят парка на
пловдивчани
24.08.2010 Долев иска уволнението на шефа на РДНСК
20.08.2010 Общината лъже, че не са предприети мерки за Младежкия хълм, заявиха от
РДНСК
19.08.2010 Кметът: Сам ще бутна оградите до Младежкия хълм
21.06.2010 Над 600 си поискаха от кмета тепето
20.06.2010 Внасят подписка срещу бодливата тел на Младежкия хълм
Още новини от Новини от Пловдив:
Най-новото археологическо бижу на Пловдив се показа в целия си бл...
Не е "Столипиново", Центърът на Пловдив е, а от ОП "Чистота" подм...
Обрат! Обезщетение от 5 200 евро за Ральо Ралев!
Прокуратурата: Няма установено наличие на алкохол в кръвта на Кри...
Приятел на Кристиан: Трябваше ли по този начин да си научиш урока...
Затворът в Пловдив стана като хотел - бани, кухни, трапезарии


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).