Общината открива 13 нови социални услуги

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
13:40 / 10.08.2010
2881
Община Пловдив открива 13 нови социални услуги, съобщи зам.-кметът на Пловдив по европейски политики и проекти и по социална политика Ганчо Колаксъзов. Така социалните услуги в общината стават 37.

За 5 от услугите вече има и решение на Общинския съвет. Това са:

- "Център за социална рехабилитация и интеграция на деца за развиване умения за самостоятелен живот и превенция на рисково поведение", с капацитет 40 деца. Той обхваща деца, настанени в домовете за деца, младежи, напускащи институции за деца, деца в риск от отпадане от училище и вече отпаднали от училище;

- "Център за социална рехабилитация и интеграция" с капацитет 30 деца, чиято основна дейности е въвеждането на фигурата "трудов посредник", помагащ кариерното консултиране на юношите, избора на подходяща трудова дейност, договаряне на конкретно работно място или стаж и т.н.;

- "Наблюдавано жилище" в ДДЛРГ "Рада Киркович" с капацитет 6 места с целева група младежи, напускащи институциите за деца;

- "Кризисен център за жени, преживели насилие" с капацитет 6 места. Това е много необходима услуга за гр. Пловдив. Вече втора година жените преживели насилие няма къде да бъдат настанявани;

- "Защитено жилище" с капацитет 17 младежи, предназначено за деца, напускащи институциите. В него младежите ще водят независим живот, подпомогнати от професионалисти. Основно направление при предоставянето на социалната услуга "Защитено жилище" е обучението за придобиване на знания и умения за самостоятелен живот, с цел реална и същинска социализация.

До края на годината предстои изграждането на два Центъра за настаняване от семеен тип, предназначени за деца с увреждания. Ще бъдат изградени и Центрове за социална рехабилитация и интеграция за стари хора, на възрастни правонарушители и за ранна интервенция на деца с ДЦП.

Ресорът предлага и откриване на приют за възрастни с капацитет от 20 души. Целевата група са възрастни хора, останали по някаква причина на улицата или в безпомощно състояние, за които е необходимо да се намери решение до разрешаване на проблема им.

Разкриването на Новите социални услуги е на база анализ на Социалните услуги на територията на Община Пловдив, приет от Общински съвет на 22.07.2010г.

 


Виж коментарите (3)
Още новини от Новини от Пловдив:
ПП-ДБ: Повече държавна помощ за родителите е грижа за децата
Четвъртокласник от Пловдив впечатли единствения български капитан...
Богослов: Николай Пловдивски се заиграва с евроатлантизма, но не ...
Един от най-великите изпълнители за всички времена е на почивка в...
Лекар от Пловдив: Ние сме с най-добрия обхват в Европа
Днес деца от цялата страна се събират в Стария град


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).