Общината не си търси дивиденти за милиони от Панаира

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (7)
15:08 / 05.10.2009
4584
"Все по-ниско смъквате летвата на вашето поведение и управление, по-посредствен отговор от този не бях очаквала", очи в очи съветничката Даниела Желязкова даде оценка на Славчо Атанасов, след като не остана удовлетворена от отговора му на свое питане на днешната извънредна сесия, предаде репортер на Plovdiv24.bg

Тя очакваше за разбере защо още не е влязло за обсъждане нейно предложение от края на миналата година за търсене на загубените дивиденти от Панаира. "Вие отказвате да търсите загубите, които Пловдив е претърпял от приватизацията на "Пълдин туринвест" и Панаира. Общината загуби собствеността си, загуби и правото да получи дивиденти. На всичкото отгоре вие - за разлика от министъра на икономиката, отказвате да потърсите средствата, които са дължими на града", възмути се Желязкова.
 
Със създаването на смесеното дружество "Пълдин туринвест" между общината и Георги Гергов стартира схемата за приватизация на Панаира. Тогава съветниците от СДС, ВМРО, БСП и ДПС оптимистично твърдяха, че мощен финансов поток ще тръгне към общинския бюджет и това ще донесе огромни облаги за пловдичани. Три години по-късно градът не само, че не е получил и стотинка, а общината дори е загубила почти две трети от дела си.

"Какво се сърди на мен Даниела Желязкова? Да се сърди на предишния кмет и Общински съвет, които не само създадоха смесеното дружество "Пълдин туринвест", но и гласуваха такива условия, че общината да е една безгласна буква.  Георги Гергов държи контролния пакет акции и на практика  може да прави каквото си иска", коментира кметът Атанасов и посъветва Даниела Желязкова при съмнения за нередности да подава сигнали в прокуратурата. Но дори и прокуратурата, според неговото мнение на юрист, нищо не можела да направи, защото от правна гледна точка договорите били перфектни.

Този браузър не поддържа видео елемента.


(с) ПОТВ

Виж коментарите (7)

Още по темата (33):
14.10.2022 ДБ попита защо общината е покрила покана за ОСА на "Пълдин туринвест"
05.04.2022 Бизнесмен купи къщата в центъра на Пловдив, която се продаваше за 459 000
евро
20.01.2022 Продават къща в центъра на Пловдив за 459 000 евро
09.11.2021 Представителят на община Пловдив в ОСА на "Пълдин Туринвест" ще гласува с
"Не"
22.10.2021 Ексклузивно: Желанието на Гергов да заграби "Пълдин туринвест" в дъното на уволнението на Ангел Стоев?
20.05.2021 Как ще гласува представителят на община Пловдив в ОСА на "Пълдин
Туринвест"?
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).