Общината готви 2 000 000 лв. за имоти по ключови проекти

Автор: Мариана Панчева
Коментари (0)
09:00 / 13.01.2019
4553
2 000 000 лева са разходите, които Община Пловдив планира да задели за отчуждаване на имоти, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Средствата са заложени в списъка с капиталовите разходи за тази бюджетна година, самият бюджет пък трябва да бъде гласуван на общинска сесия в края на януари.

Проверка на Plovdiv24.bg в Проектa на годишната програма за управление и разпореждане с имоти – общинска собственост за 2019 година сочи, че за отчуждаване са отредени имоти, свързани с някои от най-важните инфраструктурни проекти на града под тепетата като реконструкцията и разширението на Голямоконарско шосе в обхвата на Община Пловдив от бул. "Дунав до землищната граница с община Марица; в списъка за отчуждаване е поземлен имот по плана на "Отдих и култура – север", необходим за обект "Нов пътен мост над р. Марица с развръзки на продължението на бул. "Копривщица" - запад", а също и имоти във връзка с разширението на бул. "Васил Априлов" - запад и разширението на бул. "Васил Априлов" - изток. Два са имотите, които Общината смята да отчужди за разширението на ул. "Гладстон".

Един имот е още стои в списъка за отчуждаване във връзка с реконструкцията на бул. "Северен" в участъка от моста на "Адата" до "Карловско шосе" - I етап, а 9 са имотите, касаещи реконструкция на бул. "Северен" в участъка от моста на "Адата" до "Карловско шосе" - II етап. В плана са още два имота за нереализирана пътна връзка на надлез "Родопи". 

За пловдивчани е интересно да научат, че са включени имоти за отчуждаване във връзка с Продължението на ул. "Македония" от бул. "Никола Вапцаров" до бул. "Александър Стамболийски" по плана на кв. "Въстанически – юг", Продължението на ул. "Македония" по плана на Смесена многофункционална зона "Юг" и Продължението на ул. "Македония" по плана на кв. "Остромила – Беломорски".

5 пък са поземлените имоти, посочени за ул. "Даме Груев" в участъка от ул. "Македония" до "Кукленско шосе". 

Годишната програма на Общината също трябва да бъде приета от пловдивския Общински съвет на сесия през януари.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
Пловдивчанка напъха 20 000 лева в найлонова торба и ги пусна през...
Патрулка не спря на "Стоп", пострадаха полицайка и шофьорка
Отбелязаха 50 години от създаването на отделението по диализно ле...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).