Община Пловдив стриктно следи за спазването на мерките в градския транспорт

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
15:49 / 03.12.2020
3174
Община Пловдив стриктно следи за спазването на противоепидемичните мерки в градския транспорт. Това заяви заместник-кметът Тодор Чонов в отговор на журналистически въпрос. Той подчерта, че екипи на общинско предприятие "Организация и контрол по транспорта“ извършват ежедневни проверки не само за редовността на пътниците, но и за това да няма струпване.

"Непрекъснато се наблюдава пътникопотокът. В пиковите часове автобусите се движат с редовен график, който е разреден в обедните часове, когато няма голям брой пътници“ уточни Тодор Чонов.

"Ако се наблюдава струпване на много хора по спирки и колите на градския транспорт, готови сме веднага да реагираме и да се пуснат допълнителни автобуси“, допълни той и сподели, че с 35% са намалели хората, които използват градския транспорт заради предприетите противоепидемични мерки в национален мащаб – не се посещават училища, детски градини, работни места.

За следващата година Община Пловдив предвижда оптимизиране на общинската транспортна схема в съответствие с нуждите на пловдивчани.

Предстои в близките седмици да бъде подписан договорът за осем от линиите на градския транспорт, след като през лятото беше проведена обществена поръчка.

По отношение на електронно-билетната система и бъдещите взаимоотношения с фирма "Индра“, която поддържа този начин на разплащане и GPS свързването с Центъра за управление на трафика, Тодор Чонов коментира, че Община Пловдив е предприела изтегляне на банковата гаранция, заради недобре изпълнена услуга от страна на испанската фирма.

"Юридическият екип подготвя и други допълнителни стъпки за защитаване на интересите на Община Пловдив. Имаме план за надграждане и модернизираме системата по подобие на други български градове, които вече са направили нововъведения“, конкретизира Чонов.

По думите му специалистите в ОП "Организация и контрол на транспорта“ имат готовност да работят с паралелни системи за отчитане и контролиране на градския транспорт.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (1)

Още по темата (1005):
26.04.2024 Шофьорът, псувал контрольори, ще бъде наказан
26.04.2024 Шофьор от градския транспорт поиска да обърне джуките на
контрольорка
24.04.2024 Кондукторка показа доста неприличен жест към девойка в Пловдив
22.04.2024 Пловдивчанин: Лъжат ни!
20.04.2024 Пловдивчанин: Харчите ли си спокойно парите?
14.04.2024 Важна промяна: Отпадат последните курсове в разписанието на някои автобуси в Пловдив
Още новини от Новини от Пловдив:
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...
Спомени от чернобилския дъжд в Пловдив: Двама приятели починаха, ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).