Община Пловдив последна, дори след Дупница за подаването на документи в МРРБ

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (26)
18:21 / 21.03.2011
5928
На днешната пресконференция на народните представители на ПП ГЕРБ за Пловдив град, стана ясно, че при дадена от тях заявка да помогнат на община Пловдив по отношение на проекта за Стария град, такава от тях не е поискана, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

"Обяснението на Община Пловдив, че закъснението по проекта се дължи на опашка в МРРБ, е несъстоятелно. Процедурата е следната: ако има чакащи, общините се регистрират в една обща зала и след това започва приемането на проектно-документацията. Такъв е случаят с общините Созопол, Поморие и Стара Загора, чиито представители са били в същата зала и са регистрирани в 16:00 часа", каза депутатът от ГЕРБ Величка Шопова. Тя попита къде са били през това време представителите на община Пловдив и ако наистина са били в сградата на Министерство на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ), то защо не са били именно в тази зала, където се приемат проектите.

От ГЕРБ питат: кой е правил този проекти коя е тази консултантска фирма, на която 2 месеца не са и стигнали да изготви въпросният проект.

"Недопустимо и безотговорно е за такъв важен проект с такова голямо финансиране, да се чака последният срок и Пловдив да бъде на опашката с Дупница", категорична бе Шопова.

Стефан Дедев, Зоя Георгиева и Величка Шопова  казаха, че ще сезират прокуратурата затова, че кметът на Пловдив Славчо Атанасов неправомерно е дал на фирма "Градски транспорт" субсидия от 800 хил.лева. Според Дедев, кметът Атанасов е взел решение за финансиране на фирмата, без да има разрешението на ОбС Пловдив.  Стана ясно, че в ГЕРБ има съмнение за налагане на политически чадър върху "Градски транспорт", чийто собственик е Ангел Батаклиев, който е и съветник от страна на БСП в градския парламент.

Народните представители от  ГЕРБ казаха още,  че ще поискат среща с кмета на града Славчо Атанасов, по повод усвояването на евросредства от общината. 

Стана ясно, че от ГЕРБ  ще предложат на градското ръководство, да бъде свикана извънредна сесия на ОбС - Пловдив във връзка с управлението на парите по европейски проекти.

Междувременно от Общината показаха два документа oт МРРБ. Единият показва в колко часа са влезли в МРРБ, а другият е списъкът с общините, които са подали документи в този ден. На него ясно се вижда кога са подали документи нашата община и тази на Дупница, които са единствените, просрочили даденият краен срок, а именно 16:00 ч.

Разгледайте ги в приложената галерия!

Този браузър не поддържа видео елемента.


Провален проект

Виж коментарите (26)

Още по темата (134):
26.04.2024 Кметът за оградата на Небет тепе: Важно е да не загубим пари
19.04.2024 Официално становище на НИНКН за оградата на Небет тепе
19.04.2024 НИНКН: Оградата на Небет тепе не е съгласувана и не е допустима
19.04.2024 Проектът Небет тепе – разхищение за 4 млн. лв. общински пари
18.04.2024 Кметът: НИНКН да каже да има или да няма ограда на Небет тепе
17.04.2024 Небет тепе – ще загуби ли 2 млн. лв. община Пловдив?
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).