Община Пловдив може да преработва балите с боклук на София, но не и да ги складира

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:48 / 03.10.2008
2755
Община Пловдив няма да приеме бали с боклук от София, нито на територията на сметището в Цалапица, нито на територията на завода в Шишманци, която е собственост на пловдивската община. Това заяви в заявление до медиите председателят на общинския съвет Илко Илиев. "Такава беше нашата позиция преди местните избори, която си остава непроменена и сега", уточнява той.

"Доколкото съм запознат с идеите, които се обсъждат, става въпрос за това балите от община София да се депонират на територията на община Раковски и на част от завода в Шишманци, но извън общинската земя, и срещу съответното заплащане, което предстои да се обсъди. При всички случаи това трябва да стане с решение на Общински съвет – Пловдив, по този въпрос", казва още Илиев. Балите ще се преработват в нашия завод, и то само количества, които са в капацитетните възможности на завода и ако тези капацитетни възможности са над необходимото за преработката на отпадъците на община Пловдив, допълва председателят на ОбС и дава пример - ако Пловдив има необходимост от преработка на сто хиляди тона на година, а капацитета на завода е сто и шейсет хиляди, то ние можем да поемем допълнително разликата от тези 60 000 тона от София.

"Но всичко това ще стане само при условие, че се договорим с община София, и то само да преработваме балите, без да ги складираме. От това и двете общини ще спечелят. Но нека да видим първо дали община Раковски наистина ще приеме тези бали и да видим какво ще ни предложи като условия община София за преработката на своя боклук. Едва тогава може да излезем с по-конкретно становище по този въпрос", уточнява Илко Илиев.

Виж коментарите (0)

Още по темата (28):
23.09.2009 Приемаме софийски боклук само на реална цена
02.09.2008 Областният управител също е против приемането на софийския боклук в
Цапапица
02.09.2008 Славчо Атанасов: Изпълнихме дълга си към София
26.08.2008 И Карлово официално отказа софийския боклук
26.08.2008 Кметът отказа официално на Плугчиева, още 4 кмета го подкрепиха
26.08.2008 Кметът на Карлово за приемане на софийския боклук: Трудно мога да се
съглася
Още новини от Новини от Пловдив:
Справедливост застигна шофьор на автобус в Пловдив
Собственици на масиви: Изкупуват ни черешите по 8 лв., в Пловдив ...
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
6 дни улица в Стария град е затрупана от самосрутила се къща


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).