Община Пловдив избра изпълнител за доставка и монтаж на устройства за битово отопление на пелети

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
13:48 / 13.07.2022
2467
Община Пловдив сключи договор с изпълнител за доставка, монтаж, въвеждане в експлоатация и гаранционно обслужване на отоплителни устройства за битово отопление на пелети и радиатори. Обществената поръчка е възложена по проект "Мерки за подобряване качеството на атмосферния въздух в Община Пловдив чрез намаляване на емисиите на ФПЧ10 от битовото отопление“ и е на стойност 4 175 424 лв. с ДДС.

Избраният изпълнител е "Инженерингови системи – България 2021“ ДЗЗД с членове на дружеството "Еста Технолоджис“ ООД, "Актив Билд“ ООД и "Марели Системс“ ЕООД.

От заявилите желание за подмяна на отоплителни уреди на пелети 250 собственици на жилища са подали декларации за липса на задължения за местни данъци и такси към Община Пловдив. Това е и първата част от гражданите, с които ще се пристъпи към сключване на договори за подмяна на отоплителните устройства.

Екипът на проекта продължава да провежда разговори с участниците, които все още не са подали декларация за платени данъци. Продължава и набирането на кандидатури по проекта "Чист въздух за Пловдив“  - жителите/домакинствата на територията на Община Пловдив, които използват отоплителни уреди с дърва и въглища, могат да кандидатстват за безвъзмездната им подмяна с една от следните алтернативни форми за отопление - на газ, електричество, пелети или друг вид екологични източници на топлинна енергия.

Гражданите могат да подават попълнени и подписани декларации за участие в проекта всеки работен ден от 08:30 до 17:15 ч. в деловодството на Община Пловдив, в сградите на Дирекция "Екология и управление на отпадъците“ на ул. "Емил де Лавеле“ 9 и ул. "Железарска“ 1, в районните администрации, както и онлайн на имейла на Дирекцията: direkcia_ecologia@plovdiv.bg.

Експертите еколози от районните администрации продължават провеждането на разяснителна кампания по проекта като предоставят на гражданите информация как да кандидатстват за безплатна подмяна на старите си отоплителни уреди. 

С изпълнение на мерките по проекта Община Пловдив цели да бъдат намалени количествата емисии на фини прахови частици (ФПЧ10) и азотни оксиди с източник битовото отопление с твърдо гориво.

Виж коментарите (2)

Още по темата (376):
11.04.2024 Беззаконие и безнаказаност! Отровният пожар в Пловдив е бил нарочно
запален
11.04.2024 Гъст черен дим над част от Пловдив!
17.03.2024 Откриват телефонна линия за гражданите, които искат подмяна на старите печки с климатици
03.03.2024 Видео от Пловдив: Сами се тровим, факт!
18.02.2024 Търси се фирма, която да почисти Пловдив от 4250 стари печки на дърва и
въглища
17.01.2024 Пловдив взима мерки за качеството на атмосферния въздух
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).