Обработките срещу комари и кърлежи продължават

Автор: Екип на Plovdiv24.bg
Коментари (0)
06:00 / 06.06.2022
1049
Дейността на специализираните общински екипи от ОП "Дезинфекционна станция“ ще продължи и през тази седмица с нощните обработки срещу кърлежи, комари и вредители по декоративната дървесна и храстова растителност. Ще се работи по следния график: 

06.06.2022 г., район "Тракия“ - обработка на декоративната дървесна растителност срещу комари; обработка на окосени тревни площи срещу кърлежи;

07.06.2022 г., район "Западен“ - обработка на декоративната дървесна растителност срещу комари; обработка на окосени тревни площи срещу кърлежи;

08.06.2022 г., районите "Централен“ и "Южен“ - обработка на декоративната дървесна растителност срещу комари; обработка на окосени тревни площи срещу кърлежи;

09.06.2022 г., районите "Северен“ и "Източен“ -  обработка на декоративната дървесна растителност срещу комари; обработка на окосени тревни площи срещу кърлежи;

10.06.2022 г. - растителна защита по кестени,  рози и други декоративни  храсти по сигнали на граждани на територията на целия град. 

За обработките ще се използват биоцидни препарати, разрешени за употреба от МЗ, в съответната препоръчителна доза и концентрация.  

При неблагоприятни метеорологични данни (дъждовно и ветровито време) ДДД-дейностите ще продължат при следващ работен ден с подходящи за съответната обработка условия. 

Съветваме отглеждащите пчелни семейства в района на предстоящите обработки, да ограничат полета на пчелите в указания по-горе период. 

Растителнозащитните мероприятия ще бъдат отразени и на електронна платформа на БАБХ- ЕПОРД.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
За първи път в Източна Европа и на кирилица: Когато в Пловдив зап...
Родни ученици, единият от Пловдив, с пълен комплект медали на меж...
Работник в голяма фабрика в Пловдив заплашен с уволнение, бил чле...
Депутат от Пловдив напуска политиката: За да си ефективен трябва ...
Най-скъпите квартали в Пловдив, чиито цени надвишават 1 500 евро/...
Трети ден част от Гребната база в Пловдив е недостъпна заради авт...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).